Том Круз и дългото сбогуване със сциентологията

Звездата не е посещавала централата на сциентоложката църква в Ийст Гринстед цели три години.

eva.bg 18 August 2023

Стана ясно, че холивудската звезда Том Круз не е стъпвал в централата на сциентоложката църква в Ийст Гринстед, Великобритания в продължение на цели три години, въпреки че през това време многократно е пътувал до Обединеното кралство по работа. За сравнение преди години той често-често се качваше на частния си самолет и отиваше в Ийст Гринстед.

Круз се занимава със сциентология от 1986 г. по препоръка на първата си съпруга, актрисата Мими Роджърс. Главата на църквата, Дейвид Мицкевич, в продължение на дълги години е близък приятел на холивудската звезда и дори е негов шафер на сватбата му с Кейти Холмс през 2006 г. Преди това обаче Том има сериозни проблеми с втората си съпруга, Никол Кидман, която отказва да влезе в сциентоложката църква и според мнозина именно нейното отношение към избора на Том и нежеланието й да се съобрази с него става причина за раздялата и развода им. Нещата стават още по-сериозни, когато след развода двете осиновени деца на двойката остават при баща си и са запознати отблизо със сциентоложкото учение.

Когато третата жена на актьора, Кейти Холмс, се развежда с него след 6 години брак, най-голямата битка е за попечителството над дъщеря им Сури. Холмс е убедена, че Том ще се опита да въвлече и нея в църквата.

Днес обаче всичко е различно и за Том Круз явно авантюрата му със сциентологията е затворена страница.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР