Крис Прат се влюбва в дъщерята на Арнолд Шварценегер в църква

Обрат на съдбата

Ирина Иванова 21 July 2023

„Катрин е жената на мечтите ми“ – признава актьорът, станал световна звезда с блокбъстър поредиците „Пазителите на галактиката“ (в третата част, която в момента е боксофис хит в САЩ, участва и българката Мария Бакалова като гласа на кучето Космо), „Джурасик свят“ и „Лего: Филмът“, както и с филми като „Тя“ на Спайк Джоунзи с Хоакин Финикс и „Zero Dark Thirty“ на Катрин Бигълоу с Джесика Частейн. Прат и първородната дъщеря на Арнолд Шварценегер са женени от 2019 г. и имат две дъщери.

На 44 години холивудската звезда Крис Прат като че ли има всичко – процъфтяваща кариера с мегахитове във филмографията си, три деца (синът му е от първия му брак с актрисата Ана Фарис), съпруга, за каквато винаги е мечтал, и не на последно място – 80 милиона долара в банковата си сметка. Актьорът обаче помни и други времена.

Когато гостува в шоуто на Джими Кимъл преди няколко години, водещият го пита дали кастингът за ролята на Питър Куил в „Пазителите на галактиката“ е бил най-трудният. „Не – отговаря Крис. – Най-трудният ми кастинг бе за стриптийзьор.“ Оказва се, че когато бил на 18 и кариерата му тъкмо стартирала, трябвало да се издържа и си потърсил работа като стриптийзьор.

„Винаги съм обичал да бъда гол. Много освободен съм в това отношение и затова реших, че мога и да печеля от него“, казва Крис. Танцувал три пъти на партита на свои познати, като хонорарът му бил срамно нисък – около 50 долара. Накрая решил, че трябва да си намери „сериозно място“, и се явил на нещо като прослушване.

„Беше една мръсна дупка и трябваше да танцувам на много бавна музика пред някакъв тип. Каза ми, че получавам работата, но в крайна сметка самият аз се отказах и никога повече не стъпих там“ – спомня си Крис, който като дете не мечтае да стане актьор, а каскадьор. Затова през тийнейджърските си години той не посещава театрални школи и актьорски курсове, а тренировки по борба и футбол.

За да се подготви за каскадьорското си бъдеще пък, практикувал упражнение, което сам си измислил – падане по стълби. Каскадьор обаче така и не станал. Вместо това сменил още цял куп работи, накрая и сервитьор. Още ненавършил 20, живее в каравана и няма никаква представа какво му е подготвила съдбата. За сметка на това е изпълнен с ентусиазъм и самоувереност. Именно тези две качества забелязва в него актрисата Рей Дон Чон, когато един ден внезапно се озовава в заведението, където той сервира.

Тя е сравнително известна, тъй като се е снимала с Арнолд Шварценегер в суперхита „Командо“. Кой би могъл да предположи тогава, че по-малко от 20 години по-късно същият този Крис Прат, сервитьорът, не само ще стане част от света, в който е и Арнолд Шварценегер, най-голямата звезда, с която Рей Дон Чон си е партнирала някога, но и ще се ожени за дъщеря му?!

Така или иначе Крис забелязва Рей и след като разговарят известно време, тя му предлага роля в дебютния ѝ режисьорски филм. Крис няма никакъв актьорски опит, но пък има предостатъчно самочувствие – той е рус, красив, млад, висок около 1,90 м,
в страхотна спортна форма, а освен това се оказва, че бързо запаметява дълги текстове. Първият му филм може и да не му носи кой знае какъв успех или пари, но пък му показва пътя. По-късно неговата откривателка ще признае: „Моят филм беше много тъп, но Крис бе невероятен“.

Междувременно Катрин Шварценегер, най-голямата от дъщерите на Терминатора, която е с 10 години по-млада от Прат, живее живот на истинска принцеса – баща ѝ е холивудска легенда, направил кариера не само в шоубизнеса, но и в политиката, а майка ѝ Мария Шрайвър е дъщеря на по-малката сестра на убития през 1963 г. американски президент Джон Кенеди. Катрин така и не пожелава да опита силите си в киното, но затова пък още след колежа започва да пише книги, при това не романи, а такива за себепознание и самоусъвършенстване.

Първата ѝ книга е посветена на въпроса какво да правим след колежа, следващата – на кучето, което осиновява, и как то я променя. И двете ѝ книги имат голям успех, макар че междувременно ѝ се налага да се справя с проблемите, които има с тялото си – години наред тя, както признава в по-късно интервю, се чувства „дебела и грозна“ и писането ѝ помага да преодолее собствената си неадекватна самооценка.

Преди да срещне жената на живота си Катрин Шварценегер, Крис Прат има осемгодишен брак с актрисата Ана Фарис. Двамата преминават през ада, когато през 2012 г. Ана ражда сина им Джак 7 седмици преди термина. Бебето тежи по-малко от 1,400 кг и месеци наред лекарите се борят за живота му с кувьози и операции. Джак обаче оцелява и, макар че родителите му се разделят през 2017 г., остава главен приоритет в живота и на двамата. Крис и Ана и до днес живеят близо един до друг заради сина си, макар че имат други връзки, семейства и деца. Актьорът казва, че за него Джак е по-важен от въздуха, от водата, от всичко.

Когато среща Катрин Шварценегер през 2018 г., Крис се чувства нещастен и разбит след развода си с Ана. Забелязва Катрин по време на църковна служба, без въобще да знае коя е. След службата се запознават, но минава известно време, преди да започнат да излизат. Още на първата си официална среща обаче си пасват мигновено и чувството, че са родени един за друг, се задълбочава с всеки изминал ден.

„Когато дойде точният момент, просто се случва – влюбваш се, жениш се и създаваш семейство“ – казва Прат, за когото няма нищо по-хубаво от това да е в любимото си ранчо, заобиколен от жена си, трите си деца и любимите си кучета. За Холивуд не споменава нищо.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР