Почистване у дома, но и в сърцето, в ума, в деня и нощта ни

Присъединяваме се към призива на Fashion Days, защото сме готови да направим място за новото. Сбогом на всичко токсично!

eva.bg 19 April 2023

Присъединяваме се към пролетната кампания на Fashion Days, която призовава към пролетно почистване, но не само на дома и гардероба, а и на всичко токсично в живота ни. Защото за да дойде нещо ново, трябва да се научим да се сбогуваме със старото. Време е за голямото пролетно почистване!

Прозорците, банята, балкона, килимите, завесите... Старите дрехи, които знаете, че никога няма да облечете, но им позволявате все още да заемат място в гардероба ви така, че да няма къде да сложите новите. Старите обувки също, набутани хаотично в малки и големи кутии под леглото.

За пореден път всички ние се изненадваме колко прах и ненужни вещи могат да се съберат из множеството тайни или явни ъгълчета и пространства у дома. У дома, но и в сърцето, в ума, в деня и нощта ни. Във връзките и в навиците, в мислите и в спомените ни.

И както пролетта е момент на промяна и рестарт в природата, така пролетното почистване на дома и емоционалния товар, който толкова тежи вътре в нас, че ни задушава, е онази практика, която може да ни помогне да се почувстваме отново леки, изпълнени с енергия, вдъхновение и смисъл. Тя е детоксът, от който се нуждаем точно сега.

Помислете за най-токсичното нещо в живота ви в момента. Какво първо искате и се опитвате да изтриете, но продължавате да си го влачите, защото отказването/напускането/забравянето е трудно? Независимо дали става въпрос за твърде много часове на телефона, твърде много внимание за хора, които не го заслужават, или за работа, която не харесвате, започнете от някъде.

Обърнете внимание и на начина, по който разговаряте със себе си. Когато се събудите и преди да заспите, вслушайте се. Какво се опитвате да заглушите? Запишете първите три неща, които се появяват във вашите мисли всеки ден. Ако тези мисли ви отдалечават от щастието, променете ги.

Променете начина, по който общувате със себе си, като изхвърлите самообвиненията.

Изчерпана връзка, която ви носи тъга и неудовлетворение. Бивш партньор, който обсебва мислите ви. Колега, който носи негативизъм и стрес за вас и вашата работа. Член на семейството, който източва енергията ви или ви кара да се чувствате неуверени, неоценени. Идентифицирайте токсичните връзки в живота си, след това предприемете стъпки към детокс и в тази сфера.

Не четете стари мейли и съобщения или просто ги изтрийте. Това важи и за снимките. Почистете листите си с приятели и последователи в социалните мрежи. Поставете граници. Заобиколете се с хора, които ви подкрепят и издигат. Кажете „да“ на нови хора и ситуации, за да пренасочите ума си в друга посока. По-конструктивна и вдъхновяваща посока, която често минава през раздяла. Посоката към истинското ви Аз. Раздялата с всичко ненужно и вредно.

Присъединяваме се към призива на Fashion Days, защото сме готови да направим място за новото и по-доброто. Сбогом на всичко токсично! 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР