Като пораснем, искаме да сме... Мишел

Мишел Пфайфър изглежда перфектно на 64. Каква е тайната?

Десислава Найденова 12 February 2023

Снимка: getty images/guliver

„Нищо друго не състарява човек така, както нещастието. А аз съм една щастлива жена и мисля, че това си личи“, казва Мишел Пфайфър.

Преди броени дни на премиерата на филма „Ант Мен и Осата: Квантомания“ тя за пореден път ни показ, че е от дамите в Холивуд, които излъчват непреходна за времето красота. И нямаме никакво намерение да й броим бръчките, защото истинската красота никога не е опирала до гладкото лице. Прекрасно изглежда Мишел на 64 години. Каква е тайната й? Търсим отговоря някъде по пътя на звездната й кариера.

Звездата на Мишел Пфайфър изгрява с „Белязаният“ – филм от 1983 г., в който тя играе с Ал Пачино. Пет години по-късно актрисата получава номинация за „Оскар“ и награда БАФТА за поддържаща женска роля, а филмът е „Опасни връзки“ с Джон Малкович, Глен Клоуз, Ума Търман.

Мишел Пфайфър е номинирана три пъти за „Оскар“ – за „Опасни връзки“, „Невероятните братя Бейкър“ и „Поле на любовта“. Няма статуетка от Академията, но за „Невероятните братя Бейкър“ е отличена със „Златен глобус“.

Въпреки че не чувствам, че имам нужда от одобрение, все пак е важно за мен да се представя добре. Взискателна съм към себе си.
До края на 80-те години на миналия век Мишел Пфайфър изиграва някои от най-известните си роли – във филмите „Жената ястреб“, „Вещиците от Истуик“, „Текила на разсъмване“. През 90-те се превръща в една от най-търсените холивудски актриси.

Печели кастингите за успешните „Невинни години“ с Даниел Дей-Люис, „Един прекрасен ден“ с Джордж Клуни, „Опасен ум“. Мишел участва и в клипа на Кулио от 1995 г. на „Gangsta's Paradise“. Песента е част от саундтрака на филма „Опасен ум“.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by CinemaHistory1895 (@cinemahistory1895)

Мишел Пфайфър помним и като жената-котка в „Батман се завръща“ (1992) с Майкъл Кийтън.

Когато влязох в индустрията, някой ми каза, че възможността да отказвам роли, е единственото, което някога ще ми даде власт.
През 2002 г. играе в „Белият олеандър“ с Рене Зелуегър и Робин Райт. Филмът е адаптация по едноименния роман на Джанет Финч и проследява драматичните отношения между майки и дъщери.

През 2017 г. видяхме Мишел Пфайфър в „Убийство е Ориент Експрес“ на Кенет Брана с цяло съзвездие актьори, след това и в „Отмъстителите“, „Господарка на злото“, „Бягство по френски“.

Не познавам думата „баланс“. Отчаяно се опитвам да я науча, защото мисля, че с възрастта това става много важно.
Миналата година излезе сериалът „Първа дама“, в който Мишел Пфайфър се превъплъщава в образа на Бети Форд, съпруга на американския президент Джералд Форд. Пфайфър си партнира с Джилиън Андерсън като Елинор Рузвелт и Виола Дейвис като Мишел Обама.

Този месец излиза „Ант Мен и Осата: Квантомания“ на Marvel. На премиерата на филма в Лос Анджелис преди броени дни 64-годишната актриса демонстрира стил, класа и харизма, появявайки се в черна рокля на Yves Saint Laurent, вдъхновена от 80-те. Нека си го кажем, Мишел Пфайфър изглежда перфектно.

Каква е тайната ли? Отговаря самата Мишел Пфайфър:

„Това е нещо, което никой няма да иска да чуе: трябва да се храниш правилно, трябва да спортуваш, трябва да спиш. Винаги се опитваме да се измъкнем и да мамим, но това не е правилно. Това наистина е всичко. Така че това е голямата тайна: няма тайна!“

Очевидно актрисата вярва в подмладяващата сила на добрия нощен сън, с други думи в beauty sleep. Истината е, че кожата ни преминава през няколко типа промени през нощта. Тогава не е нужно да се бори пряко с UV лъчите и замърсяванията както през деня, затова може да премине към режим на интензивно регенериране. Между 23:00 ч. и 4:00 ч. производството на клетки може да се удвои. Ако сме в дълбок сън, обновяването на клетките може да се увеличи до три пъти между 2:00 ч. и 4:00 ч. сутринта. Полезно е да го знаем. И да, на 64 искаме да изглеждаме като Мишел Пфайфър.

В галерията сме подбрали някои от най-красивите визии на Мишел Пфайфър през годините, разгледайте ги.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Jonny Tran (@jonnyletran5)

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР