Стилът на... Ева Грийн

Актриса, която не обича светлините на прожекторите, но появи ли се наоколо, блести дори по-силно от тях. Винаги

01 February 2023

Жената вамп. Момиче на Бонд. Муза на Тим Бъртън. Модна икона. 

В момента Ева Грийн води съдебни спорове с продуцентите на нереализирания филм „Патриот“. Актрисата се влюбила в сценария, впоследствие обаче бюджетът бил драстично намален, което означавало, че финалният продукт ще е с несравнимо по-ниско качество от първоначалната идея. Грийн преценила, че не може да рискува кариерата си, и се отказала.

Ева Грийн става актриса заради терапевтични, а не заради професионални цели. Тъй като била патологично срамежлива, учителите й препоръчват да ходи на уроци по актьорско майсторство, за да преодолее изолацията, която й пречи да общува със съучениците си и почти да губи съзнание, когато трябва да говори пред хора.

„Толкова съм срамежлива и в същото време се излагам буквално пред хиляди хора. Наистина не разбирам защо го правя“, казва актрисата, която нарича себе си мазохист. Въпреки че тества границите си с всяка нова роля, признава, че е пропуснала много професионални възможности поради отвращението си към холивудските партита и празните приказки.

Тя смята себе си за „тих, почти скучен“ човек. Използва професията си като форма на терапия, за да се справи със своята срамежливост и безпокойство. Играе роли, които са противоположни на нейната личност. Казва, че ако трябва да изиграе добро момиче, ще умре от скука. Участвала е в някои от най-сексуално наситените сцени в Холивуд. „Не обичам да правя голи сцени, те са много неудобни, но хората в Съединените щати са напълно очаровани от голотата. Те смятат, че тъй като съм французойка, ми е много лесно“, споделя Ева. Майка й е френската актриса Марлен Жобер.

През 2006 г. за участието си в „Казино Роял“ (с Даниел Крейг като агент 007) Ева Грийн получава награда БАФТА за пробив.

Тази година излиза „Тримата мускетари“ с Ева Грийн като Милейди. Римейкът на класиката на Александър Дюма, с участието на Венсан Касел и Луи Гарел, е сред най-скъпите в историята на френското кино, бюджетът му надхвърля 60 млн. евро.

Ева Грийн казва, че все още се чувства като грозното пате в Холивуд – защо, за Бога, Ева?! Актриса, която не обича светлините на прожекторите, но появи ли се наоколо, блести дори по-силно от тях. Винаги.

След своя дебют в началото на двайсетте си с „Мечтателите“ (2003), Ева Грийн обикновено се появява на червения килим с тоалети, повлияни от готиката. Червено червило, тъмен грим на очите, черна дантела и спиращите дъха рокли на Elie Saab. В Кан е винаги различна от останалите, защото предпочита тъмни, мрачни тонове.

Сред най-запомнящите се визии на Ева Грийн е тази от премиерата на филма „Домът на мис Перигрин за чудати деца“, в тъмночервен цвят. Вижте в галерията ни и останалите, които подбрахме, защото са повече от впечатляващи.

ТВОЯТ КОМЕНТАР