Крал Чарлз Трети иска Хари и Меган на коронацията

Може би най-после Чарлз ще наруши мълчанието си по повод всички изявления на херцозите на Съсекс.

eva.bg 29 January 2023

Подготовката за официалната церемония по коронацията на Чарлз Трети тече с пълна сила в Обединеното кралство. Събитието ще се състои на 6 май т.г., а първоначалната информация гласеше, че на него няма да присъстват херцозите на Съсекс принц Хари и съпругата му Меган Маркъл, които се отказаха от задълженията си на официални членове на кралското семейство. Техният отказ бе последван и от серия скандални прояви – интервюто пред Опра Уинфри, документалният сериал за Нетфликс, мемоарите на Хари, озаглавени Spare(от англ. „Резервен“) – които вероятно също са сред причините двамата да не са добре дошли на церемонията.

От екипа на Чарлз Трети обаче обявиха, че кралят иска по-малкият му син и съпругата му да присъстват на коронацията. Престолонаследникът принц Уилям обаче се е противопоставя на идеята, тъй като се притеснява, че Хари ще използва случая за поредна порция скандални разкрития и по този начин ще отклони вниманието на аудиторията и на британския народ от церемонията по коронацията.

74-годишният Чарлз, 40-годишният принц Уилям и 41-годишната Кейт запазиха достойно мълчание след всяка една от изявите на Хари и Мегън, в които те обвиняваха членове на кралското семейство в расизъм, или разказваха за нестабилната връзка на принцовете с кралицата консорт Камила, или споделяха детайли за скандали между двамата братя (Хари в мемоарите си).

Сега обаче крал Чарлз явно е решил да сложи край на мълчанието и да даде своята гледна точка – в интервю за BBC. Идеята е интервюто да е част от репортажния блок, който телевизията ще излъчи в деня на коронацията. Очаква се срещу Чарлз да седне 78-годишният телевизионер ветеран Джонатан Димбълби, дългогодишен приятел на новия крал.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР