С любов, Памела

„Сега си спомням коя съм“, казва Памела Андерсън

eva.bg 22 January 2023

Снимка: getty images/guliver

Playboy, насилие, секс скандали. Пет брака, стръв за папараците и таблоидите и една жена, която на 55 години успява да излекува и преоткрие себе си, връщайки се към някои от най-болезнените теми и моменти от живота си.

Памела Андерсън се завръща с корица, но не на еротично списание, а на собствената си книга.

„Сега си спомням коя съм“, казва тя пред списание People. Звездата от „Спасители на плажа“ ще издаде мемоарите си на 31 януари, когато е и премиерата на документалния филм за нея, реализиран от Netflix.

Това е нещо като началото на разбирането на целия ми живот.
Андерсън пише голяма част от „С любов, Памела“ във фермата на баба си и дядо си на остров Ванкувър – недалеч от мястото, където е израснала. Книгата включва истории и поезия. На страниците й Памела разкрива, че в ранна възраст е станала жертва на сексуален тормоз от страна на детегледачка.

На 13 години е била изнасилена от мъж с около десет години по-възрастен от нея. Споделя, че с това част от нея просто си е отишла завинаги. Спомня си, че в следващите години не е искала да се погледне в огледалото. Приютява се в света на въображението, природата и литературата.

„Никога не съм мислила, че съм красива. Винаги съм мислила, че съм атлетична и забавна. Това донякъде обслужваше несигурността ми и вероятно поради ранната ми сексуализация и срама ми от всичко това не исках да се чувствам така. Не ми харесваше, че притежавах качества, които привличаха грешния вид внимание.“

Изнася се от дома си на 17-годишна възраст. След като се снима в реклама на канадска бира, получава още ангажименти и предложение от списание Playboy. През октомври 1989 г. е за първи път на корицата на „мъжката библия“. Тогава е на 22 и това е само началото.

„От една страна, бях уязвима, но също така чувствах, че нищо не може да е по-лошо от онова, което бях преживяла. И че ако имам избор относно собственото си тяло, ще го направя. Ще избера за себе си.“

Всъщност Памела Андерсън е открита на трибуните на футболен мач, за да се превърне бързо в секссимвол на 90-те. Изкусителната блондинка, опустошителните й отношения с Томи Лий, който е голямата й любов, медиите, феновете...

Някъде по пътя Пам губи контрола над собствения си живот, катализатор се оказва скандалът с откраднатия секс запис. Припомняме, че през 1998 г. недоброжелател задигна от дома на Памела Андерсън и Томи Лий видеокасета и публикува съдържанието й онлайн.

Както често се случва при знаменитостите, образът, който машината за известност създава за Памела, няма нищо общо с онова, което е тя наистина. Ефектът на доминото е задействан неумолимо и всичко сякаш тръгва надолу.

За документалния филм „Памела, любовна история“ звездата казва, че е история за силата и постоянството.

„Сигурна съм, че има хора, които преживяват същото като мен, и исках да кажа на тези хора, че са хора и че не са лоши. Искам да помогна. Когато някой ти каже да не казваш нещо, тогава трябва да го кажеш. Това е срамът от тайните, това е смущението. Хищниците избират жертви, за които знаят, че ще унижат по начини, за които ще им бъде трудно да кажат на някого.“

Памела Андерсън има двама сина – Брендън Томас Лий (27) и Дилън Джагър Лий (26). Пам признава, че именно майчинството й е помогнало да оцелее.

Миналия април Памела Андерсън направи своя дебют на Бродуей. Играе Рокси Харт в мюзикъла „Чикаго“, а героинята й доста прилича на нея. Рокси е жена, която трябва да съхрани себе си на фона на възходите и паденията на славата. Нещо, което и Памела до болка познава. Отзвивите за мюзикъла бяха изцяло положителни.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР