Парфюмът – сигурен начин да подчертаем своята индивидуалност

Най-голямата нишова парфюмерия на Балканите – Belodore, отвори своя първи обект в София

28 September 2022

Снимка: пресофис на марката

Идентичността ни може да бъде подчертана чрез нашия стил, характер или аромат. За всеки от нас е важно какво първо впечатление правим – дали в бизнеса, или в личните взаимоотношения, винаги се стараем да бъдем запомнени. Не бива да подценяваме, както облеклото, така и парфюмът, който носим. Неочаквано или не, точно ароматът има огромно действие върху възприятието на хората за човека, който стои срещу тях. Известният парфюмерист Франсин Кюркджян казва, че „Парфюмът е изкуството, което кара паметта да говори“.

През последните години по-ексцентричните аромати, които оставят отпечатък в ума, станаха предпочитани както сред мъжете, така и сред дамите. А ако говорим за ексцентричност и авангардност, няма как да не споменем нишовите парфюми. Те привлякоха вниманието на мнозина, благодарение на способността си да ни правят различни.


Нишовите парфюми са създадени за дръзки личности, които искат да изразят себе си с помощта на парфюм, който да запечата присъствието им в ума на хората. Цялата концепция за създаване на нишови парфюми и козметика успя да донесе нещо напълно ново в индустрията за красота. Ароматните нотки, както и грижата за кожата от нишовия сегмент, комбинират качеството на съставките и ароматите по креативен и елегантен начин. Резултатът – уникална формула, която е разработена специално за нишовата козметика и не може да бъде срещната навсякъде.

Водена от желанието да даде възможност на любителите на нишовата козметика да се докоснат до едни от най-ексклузивните марки, най-голямата регионална верига за нишови парфюмерии – Belodore, отвори своя първи магазин в София. Ценителите на скъпи аромати ще открият оазис от нишови парфюми и продукти за грижа за кожата в столичния Paradise Center. Магазинът завладява с аромати още от прекрачването на прага, а с помощта на експертите на Belodore клиентите минават през истинско пътешествие за сетивата.

Набираща популярност в България, нишовата козметика печели все повече хора, благодарение на умението си да съчетава невероятни съставки и да превръща парфюма в магия. Belodore представя нови марки, които досега не са се предлагали на българския пазар. В нишовата парфюмерия почитателите на скъпи аромати ще открият ексклузивно парфюмерийната къща Etat Libre d’Orange. Тя представлява амбициозни и оригинални парфюмеристи, чиито ароматни есенции докосват всички сетива, изкушават и действат като магнит.

Нишовите парфюми са определяни като авангардът на парфюмерията. Това, което ги отличава, е че при тях често пъти не се търсят приходите, а артистичността, която парфюмеристът влага във всеки един парфюм. Затова и те биват наричани нишови творения. Това е причината да може да бъдем сигурни, че всеки един нишов парфюм притежава уникални характеристики или съставки.

За първи път в България ще пристигнат продуктите на парфюмерийната къща Bond no.9, чиито парфюмени творения са вдъхновени от „центъра на света“ – Ню Йорк. В магазина на Belodoreклиентите ще имат възможност да усетят отличаващия се аромат, който предава своята идентичност и специална история на този, който го носи.

Макар и на българския пазар термина нишова парфюмерия да не е напълно познат, това е изкуство, както мнозина го наричат, което не е непознато на света. На територията на Belodore ще може да открием Floris - парфюмерийна къща с впечатляваща традиция, датираща от 17 век, чиито творения са обожавани от знаменити имена като Уинстън Чърчил, Иън Флеминг и Мерилин Монро.

Изборът на парфюм не трябва да бъде скучен процес – напротив. Това трябва да бъде момент, в който да открием себе си, своята идентичност, как искаме да ни приемат хората и най-вече: искаме ли да ни запомнят. Сред изключителните брандове, в Belodore ще открием и Juliette Has a Gun. Брандът представя нов портрет на известната Шекспирова героиня, като я адаптира към 21-ви век, чрез смесване на съблазнителни ароматни нокти. Escentiric Molecules, Costume National Scents са други марки от „бъдещето“, които може да опознаем на своето пътешествие из ароматите в Belodore.

Освен изключителното предложение от нишови парфюми, всеки клиент ще има възможност да разгледа и тества най-добрите продукти за грижа за кожата, които пристигат от лабораториите на ексклузивни марки: Dr. Barbara Sturm, Swiss Perfection, Margy's, Elemis.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР