Бюти блиц с Карин Околие

Един от тримата финалисти в „Сървайвър“ и професионална лекоатлетка, Карин Околие е и създателка на подкаста “Kari’s Calling”, блогър и фотомодел

eva 03 October 2022

Снимка: даниела йорданова

В рубриката Бюти блиц даваме думата на известни личности, за да споделят гледната си точка към младостта и красотата, както и каква е личната им дисциплина в грижата за тях.

Топ 3 на козметичните продукти, които ползваш и защо?

Харесвам минимализма дори в козметиката и рутината си. Предпочитам чисти продукти, като се стремя да почиствам, хидратирам и да предпазвам кожата си от слънце – нищо прекалено. Имам си правила, които спазвам: например никога не лягам с грим, използвам дълбоко почистваща маска поне 2 пъти в седмицата. В момента за лице използвам интензивен почистващ гел от Bioderma, масла за хидратация на The Ordinary и слънцезащита от Еtat Pure. При козметиката за тяло залагам на стягащото мляко с Q10 на Nivea.

Кой е екоелементът в бюти навиците ти?

Отново минимализмът. Не купувам и не използвам много продукти за лице и тяло. Не се запасявам с нищо излишно. Опитвам се да избирам продукти, които са създадени с отношение и грижа към природата. Невинаги е възможно, но към това се стремя. Няколко от любимите ми козметични брандове имат сериозна екологична политика, което ме кара да им се доверявам още повече.

Какво означава да си млад?

Означава да грешиш и да се осмеляваш. Свързвам младостта с промяната и дискомфорта, които тя носи, но и със смелостта да се впускаш в нови неща, без да му мислиш прекалено.

Коя своя черта харесваш най-много? И коя би променила?

Има много неща, които харесвам и не харесвам в себе си, но не бих променила цвета на кожата си – нещо, което по-трудно заобичах.

Най-добрият спорт за тонус.

Бегачът казва бягане. Винаги бягане! Напоследък тренирам умението да ставам рано и да бягам в парка. Ранното събуждане не става по-приятно с времето, но усещането след тичането в парка, преди денят да е започнал, е незаменимо!

Отваря ли врати визията?

За визията не знам, но усмивката отваря врати, а с нея най-лесно се излиза от трудни ситуации. Трябва по-често да ѝ се доверяваме, стига да ни идва отвътре. Това става, като се фокусираме повече върху хубавите неща за сметка на негативните. Винаги имаме избор.

СПЕЦИАЛНИЯТ ВЪПРОС:

Самочувствието от спортните постижения може ли да се сравни със самочувствието, което дава красивата визия?

Мисля, че визията е нещо преходно, защото постоянно се променяме и това е прекрасно. Мисля, че да обичаш и оценяваш себе си те прави красив и привлекателен за околните. Спортът ти носи различна увереност и в него самочувствието е важно, но то произлиза от положените усилия – твоите и на всички хора, които стоят зад гърба ти. От часовете, прекарани на пистата, от професионализма ти – това е самочувствие на действащ и способен човек, което може да ти е изключително ценно в живота. Мисля, че то е много по-важно от самочувствието, което красивата визия би ти дала.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР