Шарън Стоун и историята зад тази емблематична рокля и сцена

eva.bg 16 February 2022

Шарън Стоун разказа специално за списание InStyle историята на тази емблематична бяла рокля от още по-емблематичната сцена във филма от 1992 година „Първичен инстинкт“.

Актрисата споделя, че са й позволили да си запази всички тоалети, които е носила в този трилър, защото хонорарът й е бил твърде малък. Само 500 хиляди долара са й платили за участието в лентата, като за сравнение на колегата й Майкъл Дъглас хонорарът е бил 14 милиона.

„Естествено, най-запомнящата се е бялата рокля и палто, които носих в сцената със стаята за разпити. Спомням си, че питах режисьора Пол Верховен с какво би искал да съм облечена, а той започна да се шегува и ми отговори, че не му пука дори да съм с поло и на кок. Казах му, че това е добре, защото възнамерявам да съм точно така“, разказва Стоун.

Дизайнерката на костюми в лентата Елън Миройник стои зад дизайна на роклята, която е по идея на Шарън Стоун.
Самата сцена по принцип била доста скучна, защото по сценарий героинята на Стоун почти през цялото време просто седи на стола. Режисьорът обаче намерил начин да я направи по-интересна.

„Филмът беше трилър и целият ешкън изведнъж спираше, за да ме гледат как стоя неподвижно в стол. Не предполагах, че някой изобщо ще обърне особено внимание на тази сцена или пък ще се впечатли толкова от онзи момент с краката. Е, оказа се, че не познах“, казва още актрисата.

А ето и как се е стигнало до там да е без бельо във въпросната сцена.

„Когато снимахме, режисьорът ме накара да си махна бельото, защото според него бялото много отразявало светлината. Направих го, а операторът ме увери, че нищо не се вижда, така че да съм спокойна. По онова време мониторите не бяха толкова качествени и дори когато превъртаха сцената и ми я показваха, аз самата не видях нищо“, признава тя.

Да, но когато видяла филма на голям екран преди премиерата му, актрисата осъзнала, че всъщност се вижда доста повече, отколкото тя си е мислила. „Щеше да е по-честно, ако ми бяха споделили истината, а не да ме оставят пред свършен факт. Предполагам, че не са искали някаква нова актриса да им казва какво да правят. Посъветвах се с адвоката си, претеглихме плюсовете и минусите, решихме да не спъваме премиерата и позволих да се разпространява така. Връщайки се сега назад смятам, че съм взела правилното решение за филма. Въпреки че имаше един дълъг период, в който съжалявах, че им позволих да го направят“, казва още Стоун.

Тази бяла рокля с поло яка все още се пази в гардероба й, защото е част от филмовата история, както и емблематичната сцена с краката.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР