Ензимите като ново вдъхновение

В търсене на начини да поддържаме естествената визия на лицето и тялото ни, но и за ефективна нова терапия на някои несъвършенства по кожата ни, посетихме „Хил Клиник“, където лекарите използват най-новите поколения методи и продукти.

Люба Вангелова 31 December 2021

В търсене на начини да поддържаме естествената визия на лицето и тялото ни, но и за ефективна нова терапия на някои несъвършенства по кожата ни, посетихме „Хил Клиник“, където лекарите използват най-новите поколения методи и продукти.

Нова надежда от PBSerum

Естетичните лекари от „Хил Клиник“ са намерили ново вдъхновение за работата си. Това са познатите ензими, погледнати обаче от нов ъгъл. Ензимите са ускорители на химичните процеси в клетката и благодарение на тях тялото ни функционира, кодирани са в ДНК-то на всеки жив организъм. Модерната естетична медицина наскоро успя да ги „опитоми“ за своите цели. Испанската компания Proteos Biotech Laboratory е разработила три продукта, предназначени за третиране на три основни групи проблеми: остаряла и отпусната кожа, целулит и затлъстяване, белези и стрии.

Гладка кожа вместо белези

Белезите са част от живота на всеки. Те са резултат от оздравителния процес след нараняване по кожата, но нарушават естетически визията и много хора желаят да ги заличат максимално. Серията PBSerum е обогатена с хиалуронова киселина, специално проектирана за третиране и превенция на фиброзата. Тя има противовъзпалителни и регенеративни свойства, стимулира преструктурирането на колагеновите нишки в матрикса на дермата. Един от продуктите в серията ремоделира белези и фиброзни тъкани. След прилагането му грешно формираните колагенови нишки се премахват от тъканта, след което започва синтез на нов, правилно оформен колаген.  На това се дължат и поразителните резултати от терапията PBSerum – видимо по-стегната и гладка кожа.

Нов начин за справяне с целулита

Друг поразителен ефект от терапията PBSerum е предефиниране на затлъстяването. Този ефект е постижим с лекота чрез конкретен продукт от линията, който се инжектира в зоните с натрупана мазнина. Благодарение на действието му е възможно да се редуцират с голям успех локализираните мастни натрупвания по лицето и тялото. Ролята му е да стимулира липидния метаболизъм и разпадането на триглицеридите, намалявайки обема на мастните клетки в зони, където са прекомерно натрупани. Специалистите в „Хил Клиник“ го ползват за неоперативна корекция на двойна брадичка, за моделиране на коленете, намаляване обиколката на корема, за премахване на торбички под очите и др.



Ензими за подмладяване

С помощта на PBSerum се постига изключително деликатен лифтинг на лицето. Той е чудесна терапия за моделиране на долната му трета, подчертаване на контура и изглаждане на бръчките. След неговата употреба се наблюдава ефект гладка кожа до степен „полирана“ и забележително подобряване на кожния микрорелеф.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР