Да сготвим красота

Люба Вангелова 01 January 2022

Снимка: foreo

Направи си сам е новата любов на почитателите на персонализираната грижа за кожата. Ако сте от тях, предлагам ви заедно да се впуснем в това ново (поне за мен) предизвикателство – да си приготвим сами козметиката за грижа у дома. Възможността да се почувстваме като истински алхимици на красотата ни предоставя шведската beauty-tech компания Foreo с първата в света база за домашни маски Foreo Imagination. Веднага се хващам за името – то казва, че продуктът подхранва не само кожата, но и ума.

Според Euromonitor по време на пандемията, която накара всички ни да прекарваме повече време у дома, 41% от световните потребители са започнали ежемесечно да използват домашно приготвени продукти, като най-популярни са почистващите лицето. Тази козметика освен с ценова достъпност се отличава и с висока ефективност. 

Какво е Foreo Imagination

Базата е обогатена с хиалуронова киселина, сквалан, витамин В, естер, овлажнител и мастна киселина. Тя се смесва с любима ваша натурална съставка – или каквато имате подръка, или в зависимост от конкретната нужда на кожата ви – плод, зеленчук, масла etc. Пробвах и маска с ягода и мед, която е чудесна за ексфолиране и за хапване. Използвате количество от натуралните съставки по ваша преценка и го смесвате в подходящ съд с 1 ч.л. от хидратиращата база Imagination. Получената смес нанасяте върху лицето и оставяте да престои около 15–20 минути. След което измивате. Това е!

Тайната на ефективността

Базата ускорява абсорбирането от кожата на натуралните съставки с помощта на вложения във формулата й комплекс за тройна инфузия (Triple Infusion Complex). Активира и засилва максимално ефекта от натуралните съставки, като същевременно укрепва молекулярната връзка и помага на маската да попие в най-дълбоките слоеве на кожата. В това е силата и на шведския бранд Foreo, който винаги използва иновации в продуктите си и революционизира индустрията за красота.

Важно е да знаете, че базата Foreo Imagination може да се използва и самостоятелно, без да добавяте пресни съставки, тъй като е пълна с полезни компоненти като силно хидратираща хиалуронова киселина, сквалан – богат на антиоксиданти и витамин Е, и ултрауспокояващ витамин В, които ще повишат нивото на влага в кожата ви и ще я направят гладка и плътна.



Безопасност и въображение

Уверете се, че сте информирани за това какво може да направи всяка суперхрана за кожата ви и как взаимодействат помежду си отделните съставки. Просто трябва да се съобразявате с дозировката, когато ги нанасяте върху кожата си, както и да направите предварителен тест за чувствителност, преди да приложите върху кожата на лицето – нанесете малко количество от веществото върху ръката си и вижте дали има нежелана реакция. Можете да си играете със съставките и да проявите творчество. Когато откриете точната за вас комбинация, може да я запишете в книжката за красота, която идва в комплект с маската. Разбира се, сложете й име, което ви харесва и посочва най-точно ефекта от конкретната маска, сътворена от вас специално за вашата кожа.

Формулата на Imagination, която е подходяща за вегани и не е тествана върху животни, е синтезирана така, че да е напълно безопасна. Foreo Imagination е еликсир на младостта без никакви токсини, който върши чудеса в комбинация с естествената сила на природата.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР