Тиквен пай в буркан

Диана Шингарова 07 November 2021

Снимка: Диана Шингарова

Многослоен тиквен пай в буркан е любимият ми начин да се насладя на ароматите на традиционния тиквен пай. Хубавото е, че може да се приготви ден по-рано и изглежда изключително красиво.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА БИСКВИТЕНИЯ СЛОЙ:
1,5 чаши трохи от овесени бисквити,  3 лъжици кафява захар,  1/2 ч.л. канела, 1/2 ч.л. сол, 4 с.л. несолено масло, разтопено и леко охладено.

ЗА СЛОЯ С ПОДСЛАДЕНА БИТА СМЕТАНА:
230 г крем сирене на стайна температура, 4 с.л. пудра захар, 2 ч.л. ванилов екстракт, 2 чаши бита сметана за обем и лекота.

ЗА СЛОЯ С ТИКВА:
1/2 чаша прясно мляко, 400 г тиквено пюре, овкусете със сместа за тиквен пай от 1,5 ч.л. канела, 1/4 ч.л. джинджифил, 1/8 ч.л. карамфил. По желание поръсете отгоре  с шоколадови стърготини.

Подредете на слоеве в малки и кокетни бурканчета.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР