Тиквен пай в буркан
Диана Шингарова 07 November 2021
Многослоен тиквен пай в буркан е любимият ми начин да се насладя на ароматите на традиционния тиквен пай. Хубавото е, че може да се приготви ден по-рано и изглежда изключително красиво.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА БИСКВИТЕНИЯ СЛОЙ:
1,5 чаши трохи от овесени бисквити, 3 лъжици кафява захар, 1/2 ч.л. канела, 1/2 ч.л. сол, 4 с.л. несолено масло, разтопено и леко охладено.
ЗА СЛОЯ С ПОДСЛАДЕНА БИТА СМЕТАНА:
230 г крем сирене на стайна температура, 4 с.л. пудра захар, 2 ч.л. ванилов екстракт, 2 чаши бита сметана за обем и лекота.
ЗА СЛОЯ С ТИКВА:
1/2 чаша прясно мляко, 400 г тиквено пюре, овкусете със сместа за тиквен пай от 1,5 ч.л. канела, 1/4 ч.л. джинджифил, 1/8 ч.л. карамфил. По желание поръсете отгоре с шоколадови стърготини.
Подредете на слоеве в малки и кокетни бурканчета.