Сладко изкушение

Диана Шингарова 30 October 2021

Снимка: Диана Шингарова

Ако обичате тиквен пай, ето една лесна за приготвяне алтернатива. Вземете онези аромати, които обичате и ви носят усещане за есенен уют. Ако сладостта на тиквата ви е достатъчна, ще имате чудесен есенен десерт без добавена захар. Аз добавям кленов сироп и шепа печени орехи или лешници.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
4 банана, обелени, разполовени и замразени
400 г тиквено пюре, охладено
1 ¼ чаени лъжички подправка за тиквен пай
кленов сироп
печени нарязани орехи за гарниране

Поставете бананите, тиквата, подправка за тиквен пай и кленовия сироп в кухненски робот. Пюрирайте до гладкост. Овкусете с още кленов сироп и поръсете с печени орехи.

МОЯТА ПОДПРАВКА ЗА ТИКВЕН ПАЙ:
1 супена лъжица смляна канела,  1 чаена лъжичка смляно индийско орехче, 1 чаена лъжичка смлян джинджифил,  1/2 чаена лъжичка смлян карамфил, 1/2 чаена лъжичка смлян бахар

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР