За по-комфортни мигове и динамично лято

Оставете дезодорантите настрана. Време е да опитате антиперспиранта Odorex, който ви обещава до 10 дни без изпотяване и неприятни миризми.

eva.bg 14 June 2021

Лятото е един от най-чаканите сезони: нямаме търпение да извадим леките, къси дрехи и да се наслаждаваме на слънчевите дни. Уви, за някои от нас горещите дни могат да се превърнат в истински ад…

Знаете за какво говорим: обличате любимия си тоалет и сте готови за работния си динамичен ден, но скоро горещите температури ви карат да се потите, вече не се чувствате толкова уверени в кожата си и това влияе на настроението и общуването ви с хората.

Да, изпотяването е естествен процес и почти всеки ден от два до четири милиона потни жлези работят усилено, за да функционира тялото ни правилно. Но тъй като обилността на потенето зависи от нашите гени, за някои хора летният сезон е изпълнен със стрес, а прекомерното потене и петна по дрехите оказват негативно влияние върху самочувствието и социалния им живот.

В натовареното ежедневие, което имат повечето млади и работещи хора, това може да бъде истински кошмар. Повечето от нас веднага посягат към „добрия стар спасител“, дезодоранта, който винаги се крие в чантата или работното ни шкафче. От опит обаче знаем, че той съвсем не поправя нещата, а в някои случаи дори може да ги влоши. Да не говорим за съсипаните от петната дрехи. Но има ли по-добро решение? За щастие живеем в 21 век, когато науката напредва всеки миг, а заедно с нея се усъвършенства и козметиката. Време е да ви запознаем с продукта, наречен „антиперспирант“.

Антиперспирант vs. дезодорант

За разлика от дезодоранта, който само прикрива миризмата със силен аромат и не повлиява самото изпотяване, антиперспирантът има за цел именно това - да спре потенето и съответно да ни избави от неприятните миризми. Ако дезодорантът трябва да се нанася през няколко часа през деня, то антиперспирантът е способен да действа дни наред, само с едно напръскване. Тази привилегия има продуктът на марката biotrade, наречен „Odorex“. Благодарение на активните съставки и алуминиевите соли във формулата му, единствено онези потни жлези, които са виновни за обилното отделяне на пот, биват неутрализирани. Това пък предотвратява и появата на свързаната с процеса миризма. От трета страна, дрехите ви остават сухи и приятно ухаещи на собствения ви парфюм.

Вредно ли е за здравето?

Тъй като чрез изпотяването тялото ни се охлажда и пречиства от токсините, най-логичният въпрос е дали антиперспирантите вредят на организма. Odorex е напълно безопасен, тъй като блокира само свръхактивните потни жлези, които правят изпотяването неконтролируемо. Следователно тялото ви ще продължи да освобождава токсини и да саморегулира охлаждането си. Само едно напръскване върху чиста и идеално подсушена кожа ви отървава от обилното потене за 10 цели дни. Фактът, че еднократното използване на продукта е способно да донесе този ефект, го прави много по-добра алтернатива от дезодоранта, който не само се нанася по-често, но и обикновено съдържа парабени, алкохол и талк, които могат силно да раздразнят кожата. Odorex е чист откъм такива съставки, в него няма сулфати, а тези „повърхностните тапички“, които образува, за да спре потенето, падат сами след около 10 дни, в следствие на къпането и триенето на дрехите.

Може ли да се използва парфюм отгоре?

Отговорът е положителен – след използването на Odorex, отгоре можете спокойно да слагате любимия си парфюм. Формулата на този антиперспирант не съдържа аромати, така че рискът от смесването им е избегнат. 

Какво трябва да знаем?

Трябва да вземем предвид първоначалния период на нагаждане според индивидуалните особености. Когато започнете да ползвате Odorex, трябва да го прилагате първите три поредни вечери. Следете внимателно как реагира тялото ви и кога ефектът спира. При повечето хора това потенето се връща на седмия или на десетия ден.

Важно е да следвате инструкциите за ползване. След като мине „тестовият" период, в който тялото ви свиква с продукта, не е редно да го използвате повече от препоръчителното. Веднъж на седем или десет дни е напълно достатъчно. Важно е правилото да нанасяте Odorex върху добре подсушени зони. А ако се двоумите дали да опитате, нека ви успокоим, че не е нужно да се потите повече от нормалното, за да опитате антиперспирант. Най-важното е кое работи най-добре за вас. 

Нека отбележим и това, че антиперспирантите на biotrade разполагат с богатство от видове: можете да избирате между спрей и рол-он от продуктите за мишници и длани Оdorex Deo с удължено действие, а ако имате нужда от подсушаване на стъпалата, можете да използвате специално разработения Odorex Foot.

Да се радвате на летните дни, прекарвайки ги без стрес и срам, вече е напълно възможно. Изберете вашия помощник в динамичния ви график тук.  

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР