Карпачо от сьомга с винегрет
Диана Шингарова 18 October 2020
Поднесете една много цветна, ефектна и изключително лесна рецепта.
Необходими продукти за 4 порции: 500 г изчистена сьомга (без кожа, люспи и кости), 1/2 краставица, 1/2 червена чушка, 1/2 зелена чушка, 1 стрък пресен лук, 5 репички, 1 с.л. бял винен оцет, 5 с.л. зехтин, сол и черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне: Измийте чушките, краставицата, репичките и лука. Нарежете всичко на малки кубчета. Запазете зелената част на лука. Навийте сьомгата на стегнато руло, увийте стегнато в стреч фолио и приберете във фризера за 4 часа. За винегрета: Овкусете ситно нарязаните зеленчуци с оцета, зехтина, солта и пипера. Приберете в хладилника до момента на поднасяне. Извадете сьомгата от фризера, отстранете фолиото и нарежете с остър нож на много тънки филийки.
Oставете да се размрази и сервирайте карпачото обилно полято с винегрета. Поръсете с нарязан свеж зелен лук и по желание добавете нещо зелено като рукола или тученица.
Поднесете с препечения хляб, нарязан на кубчета. Хубав хляб с квас също е добър вариант.