Тирамису с панетоне

Диана Шингарова 21 June 2020

Снимка: Диана Шингарова

Ето как с малко фантазия да превърнете едно панетоне във вкусен и ефектен десерт. Това тирамису е подходящо най-вече за тези, които се притесняват да консумират сурови яйца.

Необходими продукти: 1 панетоне – 500 г, 250 мл течна сметана, една опаковка маскарпоне – 500 г, 1/2 чаша пудра захар, 1 голяма чаша кафе, 4 с.л. марсала, черен шоколад или натурално какао за поръсване.

Начин на приготвяне: нарежете панетонето на парченца с рамер 2,5 x 12 см. В купа разбийте добре охладената сметана на гъст крем. В друга купа разбийте маскарпонето и пудрата захар. Внимателно смесете сметаната и маскарпонето. Сложете кафето в немного дълбока купа, добавете марсалата и оставете да се охлади. Натопете за кратко половината от резените панетоне и ги наредете на един слой в тавичка с размер 20x30 см. Намажете с половината крем. Повторете стъпките и направете втори слой. Завийте със стреч фолио и оставете за една нощ в хладилника.

Преди да поднесете, поръсете с настърган черен шоколад. По желание украсете с ягоди и свежи листенца мента.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР