Салата с нахут и дресинг с тахан
Диана Шингарова 14 June 2020
Засищащ дресинг с лешников тахан в комбинация с нахут, хрупкави репички и краставица и обилно количество магданоз ще превърнат на пръв поглед обикновената салата с познати продукти във вкусно и питателно ястие.
Необходими продукти: 300 г нахут от консерва, изплакнат и отцеден, 250 г чери домати, ½ глава червен лук, ситно накълцан, 4 репички, 1 връзка магданоз, ситно нарязан, ¼ чаша печени и едро нарязани лешници
За тахановия дресинг: 2 с.л. лешников тахан, 2 с.л. зехтин, скилидка чесън (ситно настъргана), 1 с.л. ябълков оцет, сол на вкус, сок от ½ лайм, 6 с.л. гореща вода
Начин на приготвяне: Пригответе първо тахановия дресинг, като смесите съставките за него в купичка и разбъркате добре.
Подредете в купа всички съставки за салатата, овкусете със сол и черен пипер по желание.