Пролетни рулца с пикантен фъстъчен сос

Диана Шингарова 26 May 2020

Снимка: Диана Шингарова

Тази рецепта за фъстъчен сос може да се използва освен за потапяне на пролетни зеленчукови рулца, за дресинг за салати, също и за овкусяване на нудъли и пилешко.

Необходими продукти за ролцата: 1 опаковка оризови кори, микс от зеленчуци по избор: краставица, морков, червена чушка, авокадо, цветно зеле, свежи салати, ядливи цветя.

Необходими продукти за соса: ½ чаша фъстъчен тахан, 2 с.л. соев сос, 1 с.л. оризов оцет, 2 с.л. кафява захар, 2 ч.л. пикантен чеснов сос, 1 с.л. сок от лайм, 3 настъргани скилидки чесън, 1 с.л. настърган корен джинджифил, 2–4 с.л. гореща вода.

Начин на приготвяне: Първо пригответе соса, като смесите всички съставки без водата. Постепенно добавете горещата вода, така че да получите сос с желаната гъстота. След това пригответе зеленчуците за плънка: измийте зеленолистните, а моркова, зелето, чушката и авокадото нарежете на тънки лентички.

Потопете оризовия лист във вода. Разстелете го на леко навлажнена и чиста дъска и започнете да редите плънката по средата на кората. Завийте стегнато на руло и поднесете с фъстъчен сос.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР