Пиле с прошуто и пармезан
Диана Шингарова 12 March 2020
Една италианска класика.
Необходими продукти: 2 бр. пилешки гърди, 3 с.л. зехтин, 1 моцарела, 4 резена прошуто, прясна мащерка
За доматения сос: 1 консерва домати на кубчета, 1 чаша пресни чери домати, 2 скилидки чесън на кръгчета, шепа пресен босилек, 1 с.л. захар, сол и черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне: В тиган загрейте зехтина и запечатайте пилешките гърди, предварително овкусени със сол и черен пипер. Извадете и оставете да си починат 10 минути. Наредете отгоре резени моцарела и завийте в прошуто. Добавете букетче мащерка и завържете с конец за печене.
В тавичка сложете всички съставки за доматения сос и поставете пилешките гърди отгоре.
Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 20 минути или докато моцарелата добие апетитен цвят. Поднесете с гарнитура от печени бейби картофи.
Къде е Пармезана ? В рецептата има само моцарела ?