Печени кестени със салвия и морска сол
Диана Шингарова 22 January 2020
Добавете повече вкус на печените кестени с малко подправки и фантазия.
Необходими продукти: 2 чаши кестени, 2 стръка свежи листа салвия, 2 с.л. разтопено масло, ½ ч.л. морска сол
Начин на приготвяне: Загрейте фурната на 220oC. Напълнете средно голям съд с вода и оставете да кипне на котлона. Изключете, добавете кестените и оставете да престоят 1 минута. Извадете ги и ги наредете върху дъска за рязане. С остър нож внимателно направете разрез на Х на заоблената страна на всеки кестен. В купа ги смесете с листата салвия, маслото и солта. Разбъркайте добре. Постелете тавата с фолио и разпределете кестените на един слой.
Печете 30-40 минути. Поднесете горещи.