Салата с варени кестени, тиква и козе сирене
Диана Шингарова 16 January 2020
Балансирайте сладостта на кестените и тиквата в една цветна и изискана салата с много пъстро настроение.
Необходими продукти: 300 г сварени и обелени кестени, 400 г печена тиква на пещ, 1 чаша свежа рукола, зрънца от половин нар, 150 г козе сирене, 2 с.л. печен черен сусам, 4 с.л. печени тиквени семки. За дресинга: 4 с.л. зехтин, 1 с.л. мед, 1-2 с.л. сос от нар, щипка чили по желание.
Начин на приготвяне: Сварете и обелете кестените. Нарежете печената тиква на кубчета. Измийте и отцедете добре руколата. Запечете поотделно сусама и тиквените семки на сух тиган. Натрошете сиренето с вилица и с ръка оформете топчета. Оваляйте в печен сусам и печени тиквени семки. Почистете зрънцата от нар.
Подредете салатата старателно в тъмни чинии, за да постигнете наслада и за очите. Пригответе дресинг и я овкусете, точно преди да сервирате.