Салата с печена тиква, спанак и козе сирене

Диана Шингарова 10 January 2021

Снимка: Диана Шингарова

Препоръчвам тази вкусна комбинация от печена тиква, спанак и сирене за спокоен неделен брънч. Подчертайте вкусовете с дресинг от мед и балсамико.

Необходими продукти: 600 г печена тиква Хокайдо, 50 г печени белени тиквени семки, 150 г спанак, 60 г или повече козе сирене или сирене фета. За дресинга: 50 мл зехтин, 2 с.л. балсамов оцет, 1 с.л. мед, сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне: Нарежете тиквата на кубчета, овкусете със зехтин, сол и пипер. Печете на 200 градуса около 20 минути, разбъркайте и печете още 7-10 минути до златисто.
Пригответе дресинга.

Подредете салатата в чинии, полейте с дресинга и за финал поръсете с печени тиквени семки.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР