Тирамису трюфели

Мануела Панайотова 25 August 2019

Снимка: Мануела Панайотова

Бързи и лесни трюфели, в които е заложена цялата палитра от вкусове на класическия десерт. Направени от от бишкоти, маскарпоне и кафе, с нежно, шоколадово сърце и обилно покрити с какао тези малки, добре охладени топчици са възхитителни - една хапка и те вдигат на крака (буквалният превод на тирамису), а с чаша еспресо направо... въздигат.

Чудна, лятна „насладост,, за повод и без повод, и за...15 минути.

Използвах: 250 г маскарпоне, 150 г бишкоти, 30 г захар, 40 г силно, студено еспресо, какао на прах, течен шоколад, по желание.

Как ги направих: Смесих студеното маскарпоне с кафе и бишкоти, предварително смлени. Получава се гъста паста, която прибрах в хладилника за 30 минути. След това оформих топчета, направих вдлъбнатина, поставих малко нутела, затворих и овалях в какао. Прибрах в хладилника за 20 минути. Това е!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР