Песто от тиквички - лесно и чудесно
Кремообразно, лятно, ароматно и много вкусно, опитайте го!
Мануела Панайотова 23 June 2019
То е сезонно, свежо и универсално като приложение, защото може да се ползва като разядка, като сос за паста или пица, да се запече с брускети или да гарнира различни ястия.
Кремообразно, лятно, ароматно и много вкусно, опитайте го!
Използвах: 3 тиквички, 150 мл зехтин, 50 г леко запечени ядки (бадеми, лешници, кедрови ядки), 100 г настърган пармезан, шепа пресен босилек, чесън, черен пипер, сол.
Как го направих: Настъргах тиквичките върху памучна кърпа, завързах я и изцедих водата им. Прехвърлих ги в блендер, смесих с останалите съставки и смелих, докато получих плътна паста. Насипах в буркани, налях малко зехтин и ги прибрах в хладилника.
В зависимост от предпочитанията може да сложите повече или по - малко пармезан, или да го замените с друг вид сирене. Съхранява се в хладилник, а може и да се замрази.