Практични идеи: интериор за Airbnb

7 съвета за успешен дизайн

Елка Влаховска 16 May 2019

Снимка: Евгени Иванов

С всяка изминала година Airbnb се превръща във все по-популярна и предпочитана платформа за резервация на нощувки в цял свят. В България все повече хора се ориентират да инвестират в имоти, които след това да отдават под наем на туристи.

За да бъде обаче бизнес начинанието успешно, е важно как ще изглежда предлаганият имот. Установено е, че добре проектираният интериор привлича повече резервации в Airbnb, а гостите имат приятно преживяване от момента, в който влязат в него.

Важно е още в началото да отделите повече време, за да създадете хубав и уютен дизайн на пространството, защото именно това остава в съзнанието на хората, а после те го споделят в платформата Airbnb.

Интериорният дизайнер на Моми студио Антония Саранеделчева споделя за EVA седем практични идеи за интериорен дизайн, подходящ за Airbnb, който не само се харесва на гостите, но ще изведе вашия имот на по-високо ниво.

Изберете комфорта

Първото и най-важното е гостите да се чувстват така, сякаш пространството е замислено и проектирано с оглед на техните нужди. За да постигнете нещо специално, не е необходимо да отделяте много средства. Добавете допълнително закачалки във фоайето или пък дъска с маркери в кухнята, на която да напишете няколко рецепти. Поставете табуретка в дневната, на която да положат уморените си крака гостите ви след дългия ден на разглеждане на забележителности.

Бъдете оригинални

Бъдете различни! Има много гости, които са приключенски настроени и непрекъснато търсят интериори с wow фактор. Създайте пространство със смел дизайн, като в него заложите на нестандартни цветови комбинации, сложете по стените фотографии и карта на града, който посещават. Целта е да създадете интериорен дизайн за Airbnb, който се откроява и  грабва вниманието.



Забравете за скучните бели стени

Не се притеснявайте да изберете нестандартни цветове и ярка боя за акцентни стени. Можете да откриете наистина вдъхновяващи идеи в Pinterest. Комбинирайте два цвята в едно пространство, като например едната стена бъде с тапет с флорални мотиви, а другата – в неутрален сив цвят, или стена с интересна релефна структура или в наситено синьо в комбинация с открити тухли.

Изберете „чиста“ настилка

Внимателно помислете каква ще бъде подовата настилка, защото именно тя може да направи вашия интериор уникален или да го съсипе. Най-добре е да заложите на паркет или теракота в неутрални цветове, които да бъдат лесни за поддръжка. Забравете за килимите и мокетите, защото те са едно от нещата, които гостите не харесват, тъй като ги смятат за по-мръсни от гладките настилки.

Създайте арт атмосфера

Използвайте комбинация от авторски, проектирани специално за този апартамент мебели, които са съчетани с подбрани уникални елементи, чрез които да създадете интрига и интерес. Заложете на атмосфера с по-изчистен дизайн, като скандинавския, или на интериор с умело съчетани заемки от различни стилове. Запомнете, че ключът към успешния интериорен дизайн за Airbnb се крие в това да създадете пространство, в което гостите ще се чувстват в различна, артистична атмосфера.



Инвестирайте в оригинални източници на светлина

Добре осветеният апартамент създава приятно настроение. Винаги поставяйте нощни стоящи или стенни лампи за гостите, които обичат да четат преди да заспят.

Направете дома подходящ за инстаграм

Включете уникални елементи, които създават фокусна точка в стаята, и със сигурност интериорът ще предизвика интерес в инстаграм. Помислете и за конкретни ъгли, където можете да реализирате тези идеи.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР