Каноли с рикота

Празник за очите

Диана Шингарова 06 June 2019

Снимка: Диана Шингарова

Каноли са свежи, сладки хрупкави тръбички, с пълнеж от крем или рикота, често ароматизиран с какао, ядки, шоколад или захаросани плодове.

Необходими продукти: За фунийките: 2 чаши брашно, 2 с.л. масло, 1 ч.л. захар, щипка сол, 3/4 чаша вино Марсала, 1 белтък, олио за пържене За пълнежа: 3 чаши рикота, ½ чаша пудра захар, ½ ч.л. ванилия

Начин на приготвяне: За да направите фунийките, смесете брашното, маслото, захарта и солта. Добавете вино, така че да се образува твърдо тесто.
Завийте в стреч фолио и оставете на стайна температура за един час. Разточете тестото с дебелина 6 мм. Нарежете на кръгчета и увийте около метална тръбичка. Запечатайте ръбовете с малко разбит белтък. Загрейте олиото в голям съд до 200°C. Пуснете една или две тръбички в горещото масло наведнъж и пържете до златисто. Пригответе цялото тесто по този начин.

За да направите пълнежа, първо оставете рикотата в малка купа в хладилника за 30 минути, за да се отстрани излишната вода. Смесете рикотата с останалите съставки. Охладете в хладилника поне 30 минути. Напълнете всяка фунийка внимателно и поръсете с още пудра захар.

Декорирайте краищата с мини шоколадови перли, нарязан шамфъстък и каквото още имате под ръка.

Още интересни гурме рецепти вижте на gourmetfriday.com

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР