Отворена лазаня с два вида сьомга
Диана Шингарова 25 April 2019
Днес ви поднасяме едно ефектно и много бързо за приготвяне ястие - вкусна отворена лазаня с топло и студено пушена сьомга. Това богато на вкусове и текстури предястие ще впечатли всеки на масата ви. Отворената лазаня абсолютно пасва на концепцията ми за здравословно хранене особено сега, в края на пролетта и началото на лятото, когато се нуждаем от питателна и силна на Омега 3 храна и пресни и свежи продукти.
Необходими продукти:
500 г топло пушена сьомга
100 г студено пушена сьомга
400 г рикота
шепа накълцан босилек
шепа накълцан див лук
1 опаковка салатен микс
6 листа лазаня SOLE MIO
1 лимон
зехтин
сол и пипер
Начин на приготвяне:
1 Сложете тенджера с вода да заври. Посолете и сварете листата лазаня SOLE MIO.
2 В купа смесете рикотата и ситно накълцаните босилек и див лук. Овкусете със сол, черен пипер, настъргана лимонова кора и лимонов сок.
3 Извадете лазанята, разрежете листата наполовина и намажете с четка със зехтин, за да не залепнат.
4 Започнете да нареждате отворената лазаня. Поставете за основа листо от лазаня. Отгоре намажете малко от овкусената рикота. Сложете от микса от салати и парченца от топло и студено пушената сьомга. Повторете слоевете, докато получите красива и апетитна бързо приготвена лазаня.
5 Поръсете готовата лазаня с още лимонов сок и зехтин.