Стилът на... Трейси Елис Рос

Звезда по призвание, модна икона по наследство

Кристина Симидчийска 07 March 2019

Снимка: getty images

Актриса, модел, продуцент, режисьор, комик, дизайнер, активист – списъкът с артистични умения на 46-годишната дъщеря на Даяна Рос е впечатляващ, особено ако прибавим и титлата „модна икона“. Трейси заслужено може да добави и този приз до статуетката си „Златен глобус“ от 2017 г. за ролята си в сериала Black-ish. Именно тогава модната публика се влюби в блестящия й силует, широка усмивка и неукротима коса, а след това не откъсна очи и от гардероба й. Докато в края на миналата година Трейси не се изкачи до върховете на всяка възможна класация за най-добре облечени знаменитости, затвърждавайки брилянтното си усещане за стил.

По примера на мама

Израствайки под крилото на легендата Даяна Рос, Трейси от малка е заобиколена от трептящи пера и пайети, ярки цветове и високи токчета. Както подобава на истинска диско кралица, сценичните тоалети на Даяна никога не са били скромни. „Обичам да се шегувам, че вероятно съм излязла от утробата на майка ми, питайки къде са мънистата. […] Всъщност, в детството си мислех, че блестящите рокли са начин на съществуване, големите коси и хубавата усмивка – също. Разбрах го чрез привилегията да израсна в света на истинска звезда. Живеех сред разкошни вещи, но и с усещането за грижа към красотата“, казва Трейси.

И до днес тя смята майка си за своя единствена модна икона, не спирайки да се удивява на бляскавия й живот: „Да влезеш в гардероба й е като да отвориш вратите на музей – разказва актрисата. – Може и да прозвучи налудничаво, но обичам да разглеждам невероятните й сценични тоалети, обгърнати с уханието на парфюм, който обожавам – миризмата на Даяна Рос, но и на моята майка. Понякога, отваряйки кутиите за бижута или грим, дори се изненадвам, че по тях има следи от употребата им. Това са артефакти, които отбелязват пълнотата на един живот с различни късчета история. Това е и смисълът, който дрехите винаги са носили за мен – да дават израз на теб самия във всеки момент от живота ти. Вероятно това е и причината да стана актриса.“

През студентските си години тя работи като моден редактор на местно списание и дори се качва на подиума, дефилирайки за популярни американски брандове като GAP и DKNY. Дебютира на големия екран през 1996 г., а малко след това започва и кариерата й в комедийните ситкоми. С последния от тях – Black-ish, тя получи 3 поредни номинации за „Еми“ и награда „Златен глобус“.

Родена като модна звезда

Според списание Vanity Fair, модата е естествена част от живота на Трейси, точно както големите очи, усмивката й и финото чувство за хумор и самоирония. „Когато едно момиче облече розово, тя се чувства... безстрашна! “ – коментира Рос пищната си яркорозова рокля Valentino Haute Couture, с която привлече вниманието на последната церемония на „Еми“. В същия дързък цвят бе и роклята й Michael Kors, с която звездата спечели аплодисменти във вечерта на Met Gala 2018. На всяко парти или събитие, на което Трейси се появи, медиите задължително отбелязват тоалетите й, а профилът й в инстаграм генерира хиляди нови фенове (за момента над четири милиона). И тя винаги успява да ги изненада с избора си – от уж строг костюм в пудрени нюанси или искрящо бяло, през феерични рокли с флорални принтове до гащеризони с леопардови щампи или модели с предизвикателни деколтета, допълнени с още по-нескромни бижута.

 

Скуката просто няма място в гардероба й. „Стилът ми изобщо не се е променил с годините, но куражът ми – със сигурност. Имам възможността да бъда такава, каквато съм и да се доверя на инстинктите си. И нямам проблем да си понеса последствията“ – коментира Трейси за Vanity Fair.

И откъде идва цялата тази нейна смелост? „Напълно съм фокусирана върху живота си. Върху смелостта на мечтите си, а не върху очакванията, сред които всички ние израстваме. Разрешавам в живота ми да се случват и добри, и лоши неща. Това е пътят ми и той е много красив. Когато мисля за смисъла на красотата, представям си мощта на дървото, птица в полет, майка ми Даяна Рос, която стои с разтворени ръце на сцената и цялата й поза крещи: „Това съм Аз!“ Силата, женската чувственост, увереността – всичко това е красиво. Да бъдеш на върха на възможностите си, на реализацията си – също е красиво. Моето смело Аз ми напомня колко цялостен човек съм в момента, в който откажа да се сравнявам с другите. То ми дава силата да бъда себе си, да бъда господар на собствения си живот и бъдещето си. Това смело Аз живее и във вас. Потърсете го и го поканете в живота си“, казва Трейси.

Вижте най-впечатляващите й визии в галерията. 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР