Бурдж Халифа - чудото на Дубай

Елка Влаховска 11 March 2019

Eдно от най-луксозните приключения, които може да си подарите за Деня на влюбените, е да посетите Дубай, като отседнете не къде да е, а в Armani Hotel Dubai. Заемащ етажите между 9 и 16 на най-високата конструкция в света Бурдж Халифа, той съчетава дубайското гостоприемство с истински италиански разкош в стилистиката на големия моден маестро. Във всеки детайл в 160-те стаи на хотела се усеща личното участие на Джорджо Армани – от проектираните за хотела мебели и осветление до копринените спални комплекти.

За да е наистина ексклузивно преживяването, на разположение на гостите е обширният спа център Armani с индивидуални масажи и терапии за лице и тяло. Ако сте подвластни на шопинг манията пък, прекият достъп от хотела до Mall Dubai е най-късият път да задоволите желанието да си напазарувате дрехи, козметика и аксесоари на световни марки на лукса.

Седем ресторанта с изискана обстановка „разхождат“ гостите из кулинарните традиции на Италия и Япония, на Индия и на Средиземноморското крайбрежие на Европа. В Дубай е известен клуб Armani Privé в хотела, който често е домакин на изискани партита със световни диджеи. Магнит за поклонниците на висшата мода пък е магазинът Armani Galleria. В него се продават стилни часовници и чанти, бижута и ексклузивни парфюми, които няма да намерите другаде.

Да се озовете в едно от чудесата на света – небостъргача Бурдж Халифа, само по себе си е запомнящо се преживяване. Най-високата конструкция в момента в света, със своите 828 метра височина поразява окото, въображението и сетивата. Цели шест години продължава строителството му, като световната икономическа криза за малко не проваля завършването на този грандиозен проект. Общата стойност на Бурдж Халифа е милиард и половина долара, като в последния етап емирството на Дубай се обръща за помощ към съседното емирство на Абу Даби. Така при откриването на 4 януари 2010 г. проектът, първоначално наречен Бурдж Дубай, се преименува на Бурдж Халифа, на името на емира на  Абу Даби Халифа ибн Заид ал-Нахаян. Днес небостъргачът е известен с това, че е счупил няколко световни рекорда и е сградата с най-много етажи – 160, с най-високата външна наблюдателна площадка на 452 м, с най-високата джамия – на 158 етаж, с най-високия плувен басейн на 76 етаж и с най-високия нощен клуб на 144 етаж.

 

Може да разгледате Дубай като на длан от най-високия ресторант в света - At.mosphere на 122 етаж на Бурдж Халифа. До това ексклузивно място обаче достъпът е ограничен. Може да стигнете до него единствено през официалния вход на Armani Hotel Dubai. Независимо дали отивате за закуска, обяд, вечеря или следобеден чай, може да очаквате изискани кулинарни предложения, приготвени с пресни продукти, които се доставят със самолети от целия свят. Ето защо, за да се озовете на това място, е въведена и системата на задължителното минимално заплащане. За закуска това са 200 дирхама (около 93 BGN), за обяд – 400 дирхама с гледка до прозореца, а за вечеря – 880 дирхама. Следобедният чай с най-добрата гледка на Дубай е най-често посещаван (за него, както и по друго време не можете да влезете без предварителна резервация). Минималната цена за това преживяване е 503 дирхама на човек.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР