Гриловани праскови с рикота и трохи от кантучини
Диана Шингарова 17 August 2018
Много лесен за приготвяне и неочаквано вкусен десерт.
Необходими продукти: 2-3 праскови, 250 г рикота, 5-6 бисквити кантучини, мед за подслаждане или пудра захар за крема, ванилия, микс от зелени подправки от градината – дребен гръцки босилек, клончета мащерка, стръкче розмарин и цветчета лавандула.
Начин на приготвяне: измийте прасковите, разполовете ги и отстранете костилката, мариновайте ги в малко мед, по желание добавете малко джинджифил. Сложете ги в нагорещен грил тиган и гответе докато се карамелизират. Рикотата овкусете с пудра захар или мед, добавете ванилия.Пригответе си в блендера хрупкави трохи от кантучини или друг вид бадемови бисквити. Поръсете с букет от свежи подправки от градината.
Още интересни гурме рецепти вижте на gourmetfriday.com