Приятел, който те забавлява

Кой ли няма да признае, че между човека и неговия мобилен телефон няма специална връзка?

Елка Влаховска 02 August 2018

Моите отношения с Motorola започнаха съвсем в началото на 21.в., когато получих за подарък първия си мобилен телефон – в прекрасен син цвят, удобен, стилен и толкова приятелски настроен към мен, че незабавно го почувствах много близък. Мисля си как бързо се привързах тогава към него така, че станахме в буквалния смисъл на думата неразделни.

Ето защо потръпнах от удоволствие, когато открих след толкова години Motorola moto g6 plus, новото смарт поколение – красиво и много по-съвършено. Днес, когато голяма част от деня и дори от нощта, прекарвам в интернет и в социалните мрежи, за да общувам или да търся информация, която ме интересува, подходящият телефон е повече от необходимост.

Най-впечатляваща е интелигентната камера, която може да даде на любителя-фотограф възможността да се изяви по много творчески начин. С двойната задна камера човек може да фокусира бързо за ясни и чисти снимки, винаги и навсякъде. Всеки знае, че понякога кадъра, който искаш да уловиш, е въпрос на единствен миг. В това отношение Motorola moto g6 plus има опция за бързи жестове – просто завърташ китката и камерата се включва. Неоценимо! Хареса ми и категоричния жест да обърнеш телефона с дисплея надолу и по този начин да задействаш опцията „Не ме безпокой“. Защото кой ли понякога пък при толкова свързан живот не иска да останe поне за малко необезпокояван?

Не само аз харесвам Motorola moto g6 plus, но и той ме харесва. Отключвам го само с поглед, защото е програмиран така, че да ме разпознава. Сякаш се поздравяваме сърдечно без думи. Но като приятел той е неоценим с многото възможности, които ми дава за забавление. Мога да заснемам дори и на слаба светлина благодарение на голямата ƒ/1.7 бленда – едно предимство, когато искам да запазя спомени от партито с приятели в някой клуб. Мога да си направя авторски албум, ако реша да ползвам различните опции – например фокусът да е върху определен обект на снимката, а останалата част да е на дефокус. Или да откроя прекрасната лятна рокля, която приятелката ми облече за рождения си ден, а останалата част от кадъра да е в черно-бяло.

С ултра широкоъгълния режим за групово селфи мога да включа всичките си приятели в снимката, а и ако активирам режима за разкрасяване, те ще изглеждат перфектно. Предната 8 MP камера с LED светкавица прави чудесни портретни снимки при всякаква светлина. Честно казано, много ми хареса тази настройка с режима за разкрасяване, защото мога да я избирам ръчно или да я използвам автоматично за всички селфита. Едва ли в разгара на партито някой изглежда в действителност толкова съвършен, колкото ако малко се омекоти кожата или се премахнат фините бръчици. Смартфонът го прави толкова дискретно, че всичко изглежда естествено и непринудено.

Извън тези „разкрасителни процедури“, които могат да заместят отчасти добрата козметика в чантичката, има и други забавни моменти. За мен може би най-оригиналната находка бяха анимираните филтри за лице в реално време. Докато снимаш, добавяш смешна маска, споделяш във фейсбук и инстаграм и започва отвсякъде да вали LOL или усмихнати емотикони.

Не е за пренебрегване и таймлапс видеото, когато заснемаш през интервал кадри за страхотен ефект със супербързо движение и се чувстваш едновременно като режисьор и оператор на филм.

Може би за повечето хора, както и за мен, е било винаги трудно да изтриват любими снимки или видео, за да се освободи място. Motorola moto g6 plus за щастие дава неограничено висококачествено пространство за съхранение, като Google Photos е галерията по подразбиране за всички снимки и видеа. Спомените автоматично се архивират и позволяват търсене и лесен достъп, споделяне и редактиране от всяко устройство.

Когато пътувам и реша да заснема не само селфита или пейзажи, но и забележителностите, които ще обогатят познанията ми, интелигентният телефон веднага идва на помощ. Насочвам обектива към обекта, камерата го разпознава и незабавно дава информация за него. Да, моят приятел е не само забавен, но и наистина много интелигентен.

Motorola moto g6 plus е красив аксесоар в индиговосиньо, с удобен широк дисплей и батерия, която издържа цял ден, а удобството е, че само след няколко минути зареждане бързо получава енергия за действие. Усещам телефона сякаш е жив в ръцете ми и съм сигурна, че ще ми бъде верен приятел. Защото какво можем да искаме повече от приятелите си освен да са забавни, интелигентни, с чувство за хумор и да са винаги до теб?

 

 

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР