Темата с гроздето и атрактивните му комбинации в различни ястия ме вълнува доста този сезон. В разгара на събиране на реколтата няма как да не опитате комбинацията, която ви предлагам. Тази салата мога да нарека с чиста съвест откритието ми за сезона.
Необходими продукти: 2 чаши рукола, 1 чаша микс от бяло, червено и тъмно грозде, готово пушено-варено пилешко месо по 60 г за порция, орехи, синьо сирене, 6 с.л. майонеза, 1 с.л. мед, 1 с.л. винен оцет, сол.
Начин на приготвяне: Загрейте фурната на 220 градуса. Сложете ореховите ядки в малка тавичка и ги запечете до златисто. Измийте и отцедете добре свежите листенца рукола. Подгответе си гроздето, като го измиете, разполовите зрънцата и извадите семките. Ако в микса от грозде имате десертни сортове без семки, запазете зрънцата цели. Нарежете пилешкото месо на малки късчета. Пригответе салатения сос, като в купа смесите майонезата, меда, винения оцет и солта. Разпределете в чинии руколата, отгоре наредете гроздето и пушеното месо, поръсете с печени орехи и синьо сирене. Поднесете соса в малка купичка до основната чиния.
Още интересни гурме рецепти вижте на gourmetfriday.com