Супа с царевица, сьомга, аспержи и пармезан

Диана Шингарова 27 February 2022

Снимка: Диана Шингарова

Това е една от любимите ми питателни и богата на вкусове супа.

Необходими продукти: 1 малка глава лук, 20 г масло, една малка консерва царевица, малка връзка копър, връзка аспержи, сол и пипер на вкус, 100 мл течна сметана, 100 г пушена сьомга, 50 г пармезан.

Едно от най-чудесните неща в живота е, че периодично трябва да прекратяваме дейността, с която сме се захванали, за да посветим своето внимание на храненето. Лучано Павароти
Начин на приготвяне: Задушете ситно накълцания лук в сгорещеното масло, добавете царевицата, ситно накълцания копър с дръжките и аспержите. Овкусете със сол и пипер. Гответе до готовност на зеленчуците.

Запазете връхчетата на аспержите за украса и ги сгответе точно преди да поднесете, като ги пуснете в кипяща вода с щипка сол за 2-3 минути. Не ги гответе прекалено дълго, за да останат леко хрупкави и свежи.

Претрийте през сито пасираната супа за идеално гладка и нежна текстура. Добавете 100 мл течна готварска сметана за по-богат вкус. Поднесете в красиви чинии и украсете с нежнозелените връхчета на аспержите, пушената сьомга, прясно настърган пармезан, стръкчета копър. По желание добавете запечен на сух тиган филиран бадем.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР