Горещ шоколад с малиново вино и ванилия
Диана Шингарова 16 January 2022
фотография Диана Шингарова
Това е напитката на сезона. Ако разполагате с горелка, ще може да карамелизирате бонбоните за финален огнен щрих на горещия шоколад.
Необходими продукти: 1 чаша мляко, ½ чаша шоколадов ганаш, ¾ чаша от любимото ви червено вино, ½ ч.л. ванилия. Подходящи топинги за напитката: какао, бонбони маршмелоу, пухкава кокосова сметана.
Начин на приготвяне: Затоплете млякото на средна температура, добавете шоколада и бъркайте, докато се разтопи и добие идеално гладка текстура. Изключете котлона и добавете червеното вино и ваниловия екстракт. Разбъркайте. Налейте в индивидуални чаши и украсете с бонбони маршмелоу и поръсете с какао.
Още интересни гурме рецепти вижте на gourmetfriday.com