Първо сте слон, а после – красавица

Анимацията „Ела, изпей“ ви работи на подсъзнателно ниво и то със страхотна музика. Не се притеснявайте, че може да сте пораснали, тя е за всички с душа и мечти

Адриана Попова 21 December 2016

Представете си, че сте слон, по-точно слоница. Ужасно срамежлива при това. Млада сте, но никой не ви обръща внимание, защото нали – сте слон. И никого не интересува, че може би във вас се крие талант, в който и самата вие не вярвате. Но след хиляди препятствия, усложнения, фалове, гафове, наводнения, гангстерски нападения, вие някак се оказвате на сцената и после всички са в краката ви. Да, слонски са, но никой вече не ги забелязва, защото гласът ви е ангелски.

Кой не се е мислел в такава ситуация, кой не е мечтал хората да не забелязват външността му – посредствена или откровено неугледна, а може и красива – да, да, не сте ли говорили с красавици, които се оплакват, че хората се интересуват само от това как изглеждат, и никой не иска да опознае душата им... Кой не е искал околните да го оценят според душата му, която без съмнение е прекрасна?

Това е течението, което ще отнесе емоциите ви, в анимационния филм „Ела, изпей“, населен само с животни, в който Бъстър Муун, коала, организира певчески конкурс в опит да възроди западналия си театър. По свой начин ще му помогнат нарцистична мишка, прасе майка и домакиня, горила гангстер и мрачен емо таралеж. Гореспоменатият слон също. Във филма, режисиран от Гарт Дженингс („Пътеводител на галактическия стопаджия“), купонът е пълен, защото животните изпълняват 85 хитови парчета и то как.

Прекрасен филм дори за хора, чиито деца отдавна са пораснали и те са поотвикнали от анимациите, защото дори най-мрачните мечки сред нас дълбоко вярват, че най-хубавото все пак предстои. Независимо дали се казва Коледа или другояче.

„Ела, изпей!“ идва в кината на 2D и 3D на 23 декември. Разпространява Форум Филм България.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР