Салата с кисело мляко и тученица
Диана Шингарова 06 September 2016
Досега не се бях осмелявала да опитам тученица и с презрение я отстранявах като плевел от саксиите ми с мушкато. Няколко много вкусни рецепти обаче промениха отношението ми към растението и то вече има запазено място до ментата и салвията в билковата ми градина. Tученицата трайно се настани и във всекидневното меню на семейството.
Начин на приготвяне: Измийте тученицата и я сложете в купа. Добавете млякото, зехтина и овкусете със сол и пипер. Залейте със сока от лимон, разбъркайте и сервирайте. Ако ви се намира подправката сумак, щипка от нея ще прибави ориенталски привкус.
Още интересни гурме рецепти вижте на gourmetfriday.com
ТВОЯТ КОМЕНТАР