Капка търпение

Не е нужно да сушите новите лакове на UV лампа. Плюс това издържат дълго

Свобoда Сидерова 17 August 2016

Wes Gordon

Готиково омбре или плексигласов залез? При маникюра с ефект на деграде не липсват идеи. Техниката позволява преливки и преходи в пастелни или тъмни наситени нюанси и микс от „мокро“ и „сухо“, т. е. матово и гланцово покритие.

Маникюр с гел ефект като от козметичен салон
Интензивен цвят само с едно нанасяне и още повече блясък. Не изисква специално оборудване. Нокътната плочка не се пили преди нанасяне, съответно не се травмира. Покритието лесно се отстранява с обикновен лакочистител, а не със специален разтвор и чужда помощ. И най-важното: професионалният резултат остава перфектен до 15 дни (La Laque Gel на Bourjois). Обикновено лакът с гел ефект се предлага с гел топ лак за още по-голяма трайност на цвета. 

Chanel обнови серията си лакове Le Vernis  
Чудеса, разбира се, никой не очаква: все пак е лак за нокти без гел ефект. Какво още може да се направи? Ами всичко. Цветове, в които се влюбваш на мига, още по-силен блясък, формула с морски минерали и серамиди, укрепваща ноктите, липса на вредни съставки: толуол, формалдехид, дибутилфталат, фенол, камфор. Bнимание заслужава и топ лакът с гел ефект, удължаващ трайността на покритието до 7 дни. Според нас може не една, а две седмици да ходите с маникюр, стига ноктите да не растат толкова. Сред нашите фаворити са 514 Roubachka — мораво, сложен и наситен цвят, и 520 Garconne – нетривиално сиво-зелено.

Практикум
- дръжте лаковете в хладилника. Така ще предотвратите разслояването на съдържащите се в тях фракции
- не разклащайте флакона, а го разтъркайте между дланите. Иначе ще се появят мехурчета с въздух и покритието ще е неравномерно
- маникюрът в тон с червилото е шик, но в интерес на истината подобно съчетание ви прави по-възрастни
- избирайте цвят на лака, съответстващ на гамата на вашия гардероб. Дори и след време едва ли ще свикнете с нещо екстравагантно

Марк Джейкъбс въвежда модата на ярките лакове. Прочутият дизайнер продължава да разширява представите ни за мъжка мода. С личен пример той доказва, че силният пол се ползва със същите права като нежния. В #malepolish публикуват и други мъже, изповядващи идеята.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР