Честит Ден на шоколада!

На 7 юли всички в Европа, за които похапването на шоколад е свещенодействие, си разменят подаръци и отбелязват празника.

Елка Влаховска 07 July 2016

Jeff de Bruges

Белгия е „кралицата“ на висококачествения шоколад – на година произвежда средно 172 хиляди тона. Първият белгийски шоколад идва от малкия град Брюж. Сега из страната има 16 музея, в които е представена вкусната история на легендарното лакомство.  
С „шоколадов“ влак може да се повозите в Монтрьо, Швейцария. Пътниците са обслужвани с неустоими шоколадови специалитети.
На полуостров Рейнаухафен в Германия пък се намира шоколадов музей във формата на кораб. Неговите експонати отразяват историята на шоколада - от маите и ацтеките до днес.
Но нека да попътуваме в страната на шоколадовите забележителности тук, в София. Ето някои добри адреси за по-специално отбелязване на празника.

Chocolaterie Amelie
Най-кокетния магазин за истинските шокохолички се намира на ул. Сан Стефано 15. Може да си купите невероятни пралини, шоколадови барове или елегантни подаръчни кутии с топящи се в устата лакомства. Топ марки на белгийски и холандски шоколад примамват неудържимо.

RSchocolatier
Шоколадовите фантазии на шеф Ради Стамболов са ненадминати. Ръчно изработени шоколадови бонбони, шоколадови трюфели и пралини, шоколад във всякаква форма и вкус – с различни плодове или ядки – са приятен подарък за всеки ценител. Да не говорим за авторското шоколадово суши на шеф Стамболов! Мястото е бул. Александър Стамболийски 28, а днес получаваме 5% отстъпка, обяви Ради във фейсбук страницата си. 

Jeff de Bruges
Изобилие от оригинални форми и вкусове на най-висок клас френски шоколад откриваме в магазините Jeff de Bruges на адрес: Сердика център, етаж 1 и Mall of Sofia, етаж 1.

Chocol'art
Шоколадови бонбони, ръчна изработка с неочаквани вкусове на лавандула, мащерка, мента или коантро очакват търсачите на нови открития в магазина Chocol'art на адрес: ул. Цар Асен 16.

Rosey’s Mark
Нещо българско и вкусно – черният, млечният или белият шоколад с рози и розова вода на Rosey’s Mark е истински патриотичен подарък за празника. Откриваме го в магазини „Сирене и вино за приятели“.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР