Робърт де Ниро на тема ЗА и ПРОТИВ ваксините

eva.bg 14 April 2016

Снимка: getty images/guliver

Робърт де Ниро бе принуден да изтегли от кинофестивала си в Трибека документалния филм „Vaxxed“, разискващ проблемите свързани с ваксините. И причината да го направи бе огромния обществен, политически и фармацевтичен натиск. 72-годишният режисьор признава, че не е искал очевидно скандалния филм да повлияе на фестивала по непредвидими за него начини. Де Ниро обаче призовава всички да изгледат филма, защото според него има много неща, свързани с ваксините, които се премълчават.

„Май никой не иска да говори за това или пък казват, че вече е говорено на тази тема и тя е приключена. Но ваксините са опасни за определени хора, които са по-податливи. Има много родители, които твърдят, че детето им се е променила само за една нощ след поставяне на ваксина. Аз имам син аутист и жена ми също смята, че се е променил след ваксинацията. Затова хората трябва да гледат този филм, да си направят изводи. Като баща на дете с аутизъм, аз съм притеснен и искам да знам истината. Не съм против ваксините, просто искам безопасни ваксини. Определено има нещо тук, нещо, за което не се говори“, заяви режисьорът.

Може би трябва да послушаме мнението му и да изгледаме „Vaxxed“. Друг е въпросът защо той се е поддал на натиска и е махнал от програмата на фестивала си филма.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР