Всеки готвач трябва да умее да приготвя класически шоколадов пудинг, а този е просто съвършен.
Необходими продукти 4 порции: 120 г черен шоколад, 60 г масло на кубчета, 120 г захар, 3 яйца, 40 г пресято брашно, 2 с.л. какао на прах. Ще са ви необходими миксер и 4 малки съда за готвене на фурна.
Начин на приготвяне: Разтопете шоколада на водна баня. Добавете маслото с разбъркване. Разбийте яйцата и захарта до получаване на гладка текстура. Добавете разтопения шоколад, постепенно и брашното. Намажете с масло формичките за печене. Поръсете с какао на прах. Напълнете формичките до три-четвърти от вместимостта им. Предварително загрейте фурната на 200 градуса. Гответе в продължение на 8-10 минути. Оставете 1 минутка да си починат и обърнете пудингите направо върху чиниите.