Сьомга със сусам на пара
Време е за нещо бързо, здравословно и лесно за приготвяне
Диана Шингарова 28 March 2016

Сготвена на пара и в комбинация със сусам, сьомгата е истинско удоволствие за сетивата. Необходими продукти за 4-6 порции: 1 с.л. сусамово олио, 1 с.л. черни или бели сусамови семена, 1 ч.л. къри на прах, сол, 1 кг филе от сьомга. Начин на приготвяне: В малка купа смесете сусамовото олио, сусамовите семена, кърито на прах и щипка сол. Наредете сьомгата върху тава за печене с кожата надолу и разпределете равномерно сусамовата смес отгоре. Ако сте късметлии и готвите на парова фурна Electrolux, поставете тавата върху втора решетка, настройте функцията „Програма Vital“ и гответе на 60 градуса за 12 минути или до омекване.
ТВОЯТ КОМЕНТАР