Ореховки с карамелизирани ябълки
Диана Шингарова 01 March 2016
Направете семпла основа за ореховки, като разбъркате рядко тесто от 4 белтъка, разбити на сняг, 2 чаши смлени орехи, 4 с.л. кафява захар, 1 с.л. канела и 6 с.л. пълнозърнесто брашно. Върху хартия за печене оформете кръгли плоски ореховки с помощта на лъжица. Печете в предварително загрята фурна за 15 мин. или малко повече, ако ги предпочитате по-зачервени и хрупкави. Това е една от любимите ми рецепти от кулинарната поредица „Изкуството на истинската храна“, том 4. Направете завършващ щрих на тази богата палитра от вкусове, като украсите ореховките с карамелизирани ябълки, сготвени на тиган с парченце масло, 1 с.л. мед и щипка канела. Наредете ги красиво отгоре. Вкусът е наистина невероятен.