Малки бижута за голямо вълнение

Някои от най-добрите български автори в A+ Gallery

27 December 2015

Ако се вълнувате от бижута, в A+ Gallery рискувате голямо вълнение. Някои от най-добрите български автори са събрани тук, всеки със специфичния си почерк. Ангелина Цветкова се вдъхновява за ефирните си брошки от красотата на българските шевици и дантели. Атанас Константинов работи със сребро, често пъти с цветна гума, злато, скъпоценни и полускъпоценни камъни. Екстравагантните бижута на Нева Балникова сме имали щастието да представяме многократно в EVA, а Николай Сърдъмов отдавна се е превърнал в един от най-разпознаваемите артисти и любим наш автор с безапелационното съчетание на въображение и железен професионализъм. Откритие са брошките на PART от благороден метал, вдъхновени от лего човечетата.

Изложбата Bijoux продължава до средата на януари на адрес: ул. ''Шипка" 23 (вход откъм ул. "Васил Априлов") в София.

АНГЕЛИНА ЦВЕТКОВА

Обръща специално внимание на работите си, в които можем да открием елементи вдъхновени от бългаските шевици и дантели.Музиката, красотата и изяществото провокират дизанера и тя съдава неповторими авторски колекции. Работи с различни материали като сребро, злато, метал, стъкло, порцелан, хартия, текстил.

АТАНАС КОНСТАНТИНОВ

Е дизайнер на съвременни бижута. Работите му могат да бъдат видени в отбрани галерии в София, Кьолн, Франкфурт, Монреал. Негови бижута са представяни във фото сесия на ZOO MAGAZINE, и фестивалите OBJECT ROTTERDAM, SOFIA DESIGN WEEK . Работи със сребро, често пъти с цветна гума, злато, скъпоценни и полускъпоценни камъни. Свободно използва класически и експериментални техники и материали.

НЕВА БАЛНИКОВА

Се отличава със своя индивидуален почерк, който тя маркира още от идеята, през материалите до изпълнението на бижутата си. За да получи невероятните си бутикови изделия, бижутерът много държи на нестандартните материали, използва Шлаух, рециклирани материали, моделин, силикон, кожа, сребро, злато и други. Нейният уникален стил е смес от класически и експериментални форми и материали, с нотка на екстравагантност.

НИКОЛАЙ СЪРДЪМОВ

Има изложби в Австрия, Италия, Белгия, Великобритания, Германия, Люксембург, Португалия, Австралия. Обича да експериментира и понякога да съчетава несъчетаеми материали. Затова в неговите колекции може да се видят гума със сребро или злато, пластмаса със сребро, захар, дърво и сребро... Бижутата му често са изградени от малки елементи, които се повтарят логично, изграждайки по-големи обеми. Те са разпределени в отделни колекции, всяка от които си има име. Всички накити в отделна колекция са подчинени на обща тема или идея.

PART

Е колекция от дизайнерски брошки инспирирани от частите на Lego. Специално създадени от благородни метали, PART пораждат желанието да ги докосваш и да си играеш с тях. Поставени на ревера или допълнително прикачени към друго бижу, те винаги са център на внимание. Сребърни, златни или със скъпоценни камъни, PART блестят и радват всички.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР