Спомен за средиземноморския вкус на лятото

Салата с боб и риба тон

Диана Шингарова 02 December 2015

Тази плътна салата е сред новите ми фаворити. На фона на хладните дни, това е приятен спомен за средиземноморския вкус на лятото, който тайничко продължава да се промъква в чинията ми.

Необходими продукти: 2 с.л. зехтин, дафинов лист, 5-6 зърна черен пипер, 3-4 скилидки чесън, 1 глава червен лук, 1 чаша сварен и отцеден бял боб, една консерва риба тон в зехтин, връзка магданоз, сол на вкус, домати.

В тиган на среден огън затоплете зехтина и задушете зрънцата черен пипер и дафиновия лист. Добавете и скилидките чесън. Сипете предварително сварения и отцеден бял боб. Разбъркайте добре. Свалете от огъня и добавете консервата риба тон, фино нарязания червен лук и много ситно накълцания свеж магданоз. Посолете на вкус. Издълбайте 4 домата. Напълнете с ароматната салата и поднесете в красива чиния.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР