Скулптурен портрет

Липсата на високи скули и правилна форма на лицето не е повод да се тръшкате. За какво е контурирането?

Свобoда Сидерова 27 October 2015

Може да направите чертите на лицето каквито искате, и то без скалпел. Всичко е пределно просто, необходими са ви тонални средства в няколко нюанса, четка и минимални познания за контуриране. Което не е проблем. Ако напишете contouring в youtube, излизат 143 хил. резултата.

С тъмния тон прикривате гърбавия или широк нос, квадратната челюст, двойната брадичка, пухкавите бузи, а със светлия подчертавате скулите, зоните под веждите, трапчинката над горната устна. Накратко там, където искате да добавите повече светлина
За техниката се заговори, след като звездите започнаха да публикуват разчертани със светли и тъмни линии селфита. Цялата тази графика е „чернова“ на бъдещата визия. Контрастните нюанси създават игра на светлина и сенки. Така на едни участъци се акцентира, а други се скриват, визуално се намаляват и се правят по-незабележими. Гледайки фотографиите на Ким Кардашиян, сигурно си мислите колко ли тона бронзант, коректор и пудра са необходими.

Споко. По-малката й сестра Кендъл Дженър предлага по-деликатна промяна на геометрията на лицето. Тайната е в правилно подбраните нюанси. Ако тоналното средство е с тон, или най-много два, по-тъмно или по-светло от тена, макиажът не стои претрупан дори на дневна светлина.

Освен че Sephora предлага мастер клас по контуриране, в магазините в Paradise Center и The Mall ще откриете подходящи палитри, спестяващи време и усилия. Мотивът на Contouring 101 Face на Sephora е не само за украшение. За улеснение текстурата е разграфена във формата на лице.

Хайлайтер на челото и бузите, тъмен контур – на брадичката и скулите. Cocoa Contour на Too Faced пък ухае на... шоколад. Сериозно. Освен двата тъмни скулптиращи тона и двата светли – матов и блещукащ, в палитрата ще откриете миниатюрна четка кабуки.

Практикум

- най-важното е границата между тъмните и светли зони да е колкото може по-малко забележима
- резултата от моделирането ще омекотите със специална четка. Ако нямате подръка, скосената за руж също върши работа
- в контурирането се използват само матови текстури, с изключение на хайлайтъра
- типът лице (овално, кръгло, триъгълно...) предполага различен вариант на скулптиране. Като правило в палитрите има инструкция

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР