Ако обичате ледени плодови изкушения, опитайте този пухкав и лек веган сладолед. Насладете се в летните горещини на свежата текстура и невероятния аромат. Без захар, без мляко и без яйца. Ето как: обелете, нарежете и замразете 3 банана във фризера. Направете същото и с 1 голямо парче пъпеш. Блендирайте до гладкост добре замръзналите плодове, като използвате S-образния нож за трошене на лед на пасатора. Добавете сока на половин лимон, 3 с.л. разтопено кокосово масло, 1 с.л. вино марсала, вътрешността на 1 шушулка ванилия и най-важното – 1/4 ч.л. сода за хляб. Блендирайте още веднъж за кратко, за да се смесят съставките и взаимодействието на лимона и содата да придаде въздушна структура на десерта. Поднесете веднага с украса от горски плодове или каквито обичате.