Коктейл Bellini
Миксирането на свежо пюре от праскови с шампанско или просеко създава сензация
Диана Шингарова 12 August 2015
Коктейлът Bellini е създаден някъде между 1934 и 1948 г. от Джузепе Чиприани, основател на Harry`s Bar във Венеция. Този бар е бил любимо място на Ърнест Хемингуей, Синклер Луис и Орсън Уелс. По-късно коктейлът става популярен и в баровете на Ню Йорк.
Уникалният цвят, който напомня на Чиприани за цвета на тогата на светец в картина на художника от XV в. Джовани Белини, го вдъхновява да кръсти коктейла на негово име. Миксирането на свежо пюре от праскови с шампанско или просеко създава сензация.
Нашият Bellini коктейл е микс от пенливо вино (prosecco) и нектар от праскови в пропорция 2:1. За повече вкус и наситен цвят добавете прясно изцеден малинов сок или сок от череша. Ако използвате шампанско, вашият коктейл Bellini ще бъде Bellini Royal.
За безалкохолна версия заменете виното със сода.