Лятна салата с печени праскови и боровинки
Тази цветна и вкусна салата е идеална за сладко начало на летен обяд.
Диана Шингарова 04 August 2015
За салатата ще ви трябват: 3 добре узрели праскови, разполовени и с премахната костилка, свежа рукола, 1 чаша боровинки, 1/3 чаша филирани бадеми, 60 г козе сирене. За дресинга: смесете 4 с.л. зехтин, 2 с.л. бял балсамов оцет, 1 с.л. мед, морска сол и черен пипер на вкус. Мариновайте прасковите. Пригответе грила на висока температура. Печете прасковите 5 мин. или колкото прецените, така че да омекнат и да получат карамелизиран загар. Свалете от огъня, оставете да се охладят до стайна температура и тогава нарежете. Подредете салатата в красива чиния в следния ред – руколата, печените праскови, боровинките, бадемите и козето сирене. Полейте с дресинга и поднесете веднага.