Новите герои

София на лунна светлина, 22 ч. без 5 минути. Летят последните таксита на дневна тарифа. Разгонени котки беснеят из пустите улици – да, дори в центъра.

Ирина Иванова, Лилия Стамболова, Адриана Попова 14 June 2015

EVA спонтанно си спретна един тур из нощна София, за да провери има ли я още и какво се случва с нея. След няколко уиски-бърбън-джин-мартини-бира-цитронада (кой каквото) установихме с облекчение, че все още си е ок старият нощен лайфстайл, а именно – отиваш някъде, пиеш няколко, срещаш някого, слушаш музика, танцуваш, надвикваш се и после – същото, но на друго място. И после пак така – на трето. Новото е, че вместо да танцуваш и да се надвикваш, можеш и да медитираш върху тъчскрийна на телефона си.

От полумрака на клубовете, баровете и въобще на местата, които обиколихме, обаче изплуваха интересни лица, които за първи път срещаме очи в очи, при това по първи петли. Ето значи кой забавлява лунатиците, докато разумните хора спят кротко и сънуват сладки пухени сънища.

Маги Алексиева – Мей  

Маги се прочу покрай участието си в първия X Factor – онзи, родил цяло поколение музикални звезди: Рафи, Михаела Филева, Прея. Подгря концертите на Джеси Джей и Джамирокуай, записа вокалите в албума на Пуджи Бел – барабанист на Принс, Aл Жеро, Шака Кан, Eрика Баду и носител на две Грамита.

Миналото лято Маги пътува с групата на Пуджи на европейското им турне. В момента чернокожият барабанист продуцира албума й, който предстои да излезе в началото на лятото. И още – Маги е завършила Музикалното училище със саксофон, работила е с Шигеми Мацумото – вокална педагожка, обучавала Лучано Павароти, в момента следва в Музикалната академия и с удоволствие учи балет при Маша Илиева.

През юни пътува за Далас да записва албума си заедно с Пуджи Бел. Следва участието й във Фестивала Nice Jazz Festival и турне в Ница, Кан и Монако. Август ще можем да я чуем на джаз фестивала в Банско.

Jeremy? по линията Сохо – „Ангел Кънчев“

За малко да се объркаме, че сме в лондонски клуб... Обаче улицата е „Ангел Кънчев“. Клубът е „Терминал 1“, но поне засега излитането не е със самолет, а с чаша с нещо си в ръка. Часът е някъде след полунощ. Десетки хора, от готините и младите, са пред сцената, на която забиват Jeremy?.

В края на миналата година те имаха участия в лондонски клубове, като легендарния 100 Club, и да ви кажем – доста добре е било. От 100 Club ги канят пак през май – май това е най-добрата рецензия. Jeremy? пеят само на английски. И видът им е много брит, в Сохо ще си ги познаят...

Вижте видеото на песента им Face Fruits, режисирано от нашия приятел Жоро Манов. През април бяха на национално клубно турне, май и юни да се готвят (освен Лондон) Берлин, Прага, евентуално Дъблин и Париж.

Кои са:

Ерсин – „аз съм певицата“
Ташо – „китаристчето“
Росен – „барабани цял живот“
Емо – бас китара, 4-5 години свирил в Ирландия, обаче е тук сега

Стилът: Dirty Rock’N’Roll, инди рок

Пейо (Филипов) по пътя към „Камино“

„Камино“ е един от пиано баровете, в които става най-готиният купон от осем години насам. Пейо (ще се сетите – от „Имаш поща“) е музикален директор и съсобственик на заведението. Завършил Военно-музикалното училище във Велинград, свирил на тромпет в градския духов оркестър заедно с още 79 музиканти, имали и мажоретен състав.

Продължил в Музикалната академия. После свирил на кораби из Скандинавия до момента, в който двете му деца пораснали достатъчно, за да питат: „Къде е човекът от снимките?“ В телевизията попаднал случайно, след като изпратил есемес до предаването „Руска рулетка“. Участвал и го поканили в играта „Изпитът“, а след нея – на среща с Магърдич Халваджиян, който го одобрил за съводещ. Така започнала неговата телевизионна известност.

А уикендът в „Камино“ започва от четвъртък с Lady’s Night. Пеят „Камино дивас“ – 4 красиви и секси момичета. Дамите не плащат вход и получават безплатен коктейл – комплимент от заведението. Освен момичешката група има още две смесени. Музиката е разнообразна, не само мейнстрийм парчета, и възпитава вкус. Можеш да пееш, има и място за танцуване. В 1 ч. избухва големият купон. Който има сили, ще издържи.

Мария Драгнева - ще останат ли седящи покрай теб?

С леко насмешливи сини очи, съблазнителни устни и секси тяло, Мария Драгнева е способна да вдигне и някой по-съзерцателен тип във въздуха, пардон, на дансинга. Кракът й може да е счупен (след ски), но на кого му пука – не и на Мери, не и когато пее в поредния клуб. Най-често може да я видите в софийските „Шугър“, „Текила“ и „Джим Бийм“.

Излиза заедно с „Ъпсурт“, те я забелязват след участието й в „България търси талант“. Най-много я забелязва Бат Венци от „Ъпсурт“, двамата са гаджета, така че не знаем на кого повече да завиждаме – на Мария за готиния тип, или на Венци за страхотната Мери.

Мария Драгнева излезе в нета с един суперпровокативен клип, в създаването му имат участие Руши Видинлиев, Станислав Донев, операторът и режисьор Емил Христов и Иван Бончев като стилист. Ако сте гледали „Като насън“, сигурно сте сред зарибените, които си припяват „ще остана ли сред живите покрай теб“.

Мария винаги е пеела – на 2 г. има паметно изпълнение с четка за коса вместо с микрофон в ръка, но пък и винаги е смятала, че пеенето ще е нещо допълнително. Дори по едно време записва да учи туризъм в Германия. Но ето че сега, на 23, Мария е горещо клубно име. Нощният живот в София й харесва, във всеки случай е доста по-шумен от този в родния й Добрич. Ние сме доволни, сори, Добрич!

1 КОМЕНТАР
1
Виолет
18 June 2015, 16:19

България е първа по певци, актьори, моделки и риалити старс на глава от населението. Вече внасяме всичко, утре циганите ще са в пъти повече, така че пей народе - с песен посрещни края си!

ТВОЯТ КОМЕНТАР